Talijanski otok Sardinija

Vjerovali ili ne, talijanska vlada je iz ukupnog proračuna izdvojila vrtoglavih 45 milijuna eura koji će biti namijenjeni za 3000 ljudi koji su čvrsto odlučili da će se preseliti na Sardiniju.

Ovo je idealna prilika za sve koji su uvijek maštali o životu na otoku, spomenuti otok je drugi po veličini u Sredozemnom moru, a vjerujemo da vam je poznat po predivnim pješčanim plažama i tirkiznom moru. No, bez obzira na sve, ovaj otok se suočava s padom populacije jer je sve više mladih odlučilo započeti život u jednom od velikih gradova diljem Italije.

Oni koji su spremni iskoristiti vladinu potporu, prihvaćaju dužnost da se presele u općinu koja ima manje od 3000 stanovnika. Vlada nije odlučila samo tako donirati novac, već je postavila i određene uvjete: dobiveni novac su dužni iskoristiti za kupnju ili renovaciju kuće na Sardiniji.

U cijeloj priči stanovnike može privući još jedna stvar, a to je da se kuću može kupiti po cijeni od 1 eura i potom prijaviti svoj stalni boravak na ovom čudesnom otoku. Ova priča samo potvrđuje činjenicu da se Italija suočava s velikim demografskim izazovima, a pogotovo kada su u pitanju ruralna područja, stoji na index.hr.

 

Talijanska vlada Godišnji proračun selidba na Sardiniju život na otoku renovacija kuće demografski izazovi

Još vijesti