Stare teniske loptice možete iskoristiti na više načina

Na društvenim mrežama često možemo vidjeti razne trikove i ideje za stvari koje možete napraviti sami u nekoliko jednostavnih koraka. Takvi videozapisi dobro dođu u situacijama kada čistite sobu i pokušavate prenamijeniti neke stare stvari koje i dalje ne želite baciti zbog uspomena.

U skladu s trendom promicanja održivosti i očuvanja okoliša netko se dosjetio kako iskoristiti stare teniske loptice na više različitih načina. Bacanje tih loptica ne ide u prilog održivosti i smanjenju ugljikovog dioksida jer postoje održivije alternative.

Teniske loptice je teško reciklirati, ali zato treba razmotriti ponovnu upotrebu. Jedna od uobičajenih ponovnih uporaba ove loptice jest stavljanje na dno stolaca ili hodalica, a takav korak bi smanjio bučno pomicanje po podu. Isto tako, ove loptice mogu pomoći kod bolnih mišića, na način da ju umetnete u čarapu i stanete kako biste oslobodili napetost mišića.

Korisna je i za sušenje rublja u sušilici, pokušajte ju ubaciti s rubljem i ubrzat ćete vrijeme sušenja, a može se upotrijebiti i za bazen gdje će pokupiti ulje na površini vode. Još jedan trik koji vrijedi probati jest mazanje loptice vazelinom, što bi spriječilo i otjeralo komarce, prenosi n1info.hr.

 

teniska loptica trend održivosti Očuvanje okoliša kako otjerati komarce pomoć kod bolnih mišića ponovna uporaba

Još vijesti