L.B. u Laganini

Tinejdžer planirao 18. rođendan proslaviti u kafiću – zbog frizure mu zabranili ulazak: 'Ne dozvoljavamo fudbalerke ovdje'

Svaka mlada osoba želi na nezaboravan način obilježiti svoj ulazak u odraslu dob.

11. srpnja 2022 11:36
Frizura poput njegove u nekim je lokalima nepoželjna.

Frizura poput njegove u nekim je lokalima nepoželjna. Foto: screenshot via YouTube@7NEWS Australia

18. rođendan bitna je prekretnica u životu mlade osobe. Ova brojka označava prelazak u stadij života koji podrazumijeva uvježbavanje samostalnosti i novu razinu odgovornosti.

vezano Najbolja studentska frizura iz vremena karantene 'pala' zbog oklade: Pitali smo Martina tko ga je OVAKO ošišao... FOTO Laganini Najbolja studentska frizura iz vremena karantene 'pala' zbog oklade: Pitali smo Martina tko ga je OVAKO ošišao... FOTO

Često se posebno obilježava, uz veliko slavlje u krugu obitelji i prijatelja, a uz spoznaju da sad napokon smiju voziti automobil, mladima stariji često dobace da su "sada sami odgovorni za svoje postupke".

Zaštitari ga odbili pustiti u lokal

Plan da obilježi svoju punoljetnost, kako s obitelji tako i s društvom, imao je i tinejdžer Cooper Allin. Ovaj mladić želio je izvesti društvo u obližnji pub, no njegov se plan izjalovio pri prvom susretu sa zaštitarima, na samom ulazu.

"Ne puštamo muškarce s takvim frizurama", obavijestili su ga na ulazu. Iako je pokušao igrati na kartu slavljenika i rođendanske proslave, nije mu uspjelo. U željeni klub nije uspio ući.

vezano kosa Laganini Hello izrast, ispucali vrhovi i masna kosa: Evo kako se mladi i studenti snalaze bez frizera! FOTO

Naime, Cooper se ponosi svojom frizurom koja se kod nas popularno zove "fudbalerka", a karakteristična je po duljem dijelu iznad vrata i kraće ošišanoj kosi sprijeda. Na našem području ovo je ime dobila zahvaljujući brojnim nogometašima koji su je nosili, no, ovaj stil nisu "furali" samo sportaši.

Još sredinom 70-ih godina prošloga stoljeća ova je frizura bila stilski pečat glazbenika kao što su David Bowie, Rod Stewart, Keith Richards i Paul McCartney. Svoje je vrhunac popularnosti dosegla 80-ih godina, kad su je počele nositi i druge brojne zvijezde (primjerice, glumci George Clooney, John Stamos i Mel Gibson, zatim glazbenici Ron Wood, George Michael, Billy Ray Cyrus te sportaši Andre Agassi, Oliver Kahn, Michael Sternkopf).

Krajem 80-ih popularnost fudbalerke opada, no i dalje se sporadično javlja, kao što dokazuje i ova neobična priča.

U Australiji ovo očigledno i nije tako čudno

"Da me ne puste u bar samo zbog moje frizure je zaista razočaravajuće", kazao je Cooper tamošnjim medijima. Nikada mu nije palo napamet da bi ga osobni odabir frizure mogao koštati ulaska u neke kafiće i lokale. No, čini se da ovo "pravilo" u Australiji i nije tako neuobičajeno.

Kako kaže jedan od ugostitelja, neki su kafići "fudbalerka-free" zona, dok je u drugim lokalima ona dobrodošla vrsta frizure. "Bitno je samo odabrati pravi lokal", pojašnjava Bradley Woods iz Australskog udruženja hotelijera.

vezano Poznati glumac i voditelj objavio fotku iz studentskih dana pa sve iznenadilo kako je njegov kolega nekada izgledao s kosom Laganini Poznati glumac i voditelj objavio fotku iz studentskih dana pa sve iznenadilo kako je njegov kolega nekada izgledao s kosom

Mladi Cooper pak tvrdi da od svoje frizure neće odustati.

Još vijesti