Neki od njih su zaista genijalci

Predavanje o kvocijentu inteligencije je jedno od najzanimljivijih koje smo slušali u školi. Iako mnogi od ne znaju koliko nam iznosi IQ, svi potajno priželjkujemo da nam je veći od prosječnog. Inače, prosječni IQ iznosi između 90 i 110. Visokom inteligencijom se smatra IQ između 111 i 120, dok se osobe koje imaju IQ viši od 140 smatraju vrlo visoko inteligentnima.

Iako često mislimo da vrlo visok IQ imaju samo znanstvenici, mnoge slavne osobe se također mogu pohvaliti nadprosječnim kvocijentom inteligencije.

1. Rowan Atkinson

Kad govorimo o ljudima koji imaju nevjerojatno visok IQ, vjerojatno nam neće na pamet pasti Mr. Bean. Iako ne možemo znati koliko je točno visok njegov IQ, pokušat ćemo pogoditi da nije veći od prosječnog. Međutim, IQ glumca koji je utjelovio ovog urnebesnog lika, Rowana Atkinsona iznosi čak 178.

2. Quentin Tarantino

Možda si i ti jedan od fanova filmova Quentina Tarantina. Ovaj iznimno cijenjeni redatelj i scenarist se proslavio svojim pomalo neobičnim filmovima koji gledatelje tjeraju na razmišljanje, a vjerujemo da te neće iznenaditi njegov nadprosječno visoki kvocijent inteligencije. Naime, Tarantinov IQ iznosi 160.

3. Matt Damon

Jedan od najpoznatiji holivudskih glumaca današnjice je u svojoj mladosti studirao na Harvardu gdje je počeo pisati scenarij za svoj film Dobri Will Hunting za kojeg je bio nagrađen i Oscarom. Iako ipak nije završio fakultet i dobio diplomu na Harvardu, Matt Damon se može pohvaliti brojim nevjerojatnim uspjesima, a njegov kvocijent inteligencije iznosi 160.

4. Ashton Kutcher

Proslavio se ulogom u sitcomu That '70s Show, ali naša ga generacija bolje pamti po seriji Two And a Half Men u kojoj glumi Waldena koji je pomalo naivan, ali genijalan. Ne znamo koliki IQ ima Walden, iako možemo pretpostaviti da je također veći od prosječnog, ali kvocijent inteligencije glumca Ashtona Kutchera iznosi 160.

5. Sharon Stone

Uspješna i nagrađivana glumica je vjerojatno najpoznatija po svojoj ulozi u filmu Sirove strasti. Međutim, manje poznato o njoj, ili čak gotovo potpuno nepoznato je to da je Sharon Stone krenula u drugi razred kada joj je bilo samo pet godina jer je bila naprednija od svojih vršnjaka. Iako je sanjala o tome da bude odvjetnica, ipak je odlučila posvetiti se glumi što joj je donijelo mnoga priznanja i nagrade. Njezin IQ iznosi 154.

6. Lisa Kudrow

Slavna Phoebe je mnogima najdraži lik iz Prijatelja. Tko god da je pogledao samo jednu epizodu zna da Phoebe ima specifičan pogled na svijet. Iako se na prvu možda čini kako ona nije baš najbistrija osoba na svijetu, pogotovo kad čujemo njezine pjesme od kojih je najveći hit Smelly Cat, zapravo je samo neobična i pomalo djetinjasta u srcu. Možda je pjesma Smelly Cat na tajnoj play listi mnogih od nas, ali moramo priznati da nam se čini da ju nije napisao genije. Za razliku od Phoebe, glumica koja ju je utjelovila, Lisa Kudrow, doista jest genijalna. Njezin IQ je 154.

7. Cindy Crawford

Iako će mnogi mladi čitatelji vjerojatno morati guglati o kome se radi, Cindy Crawford je svojevremeno bila jedna od najpopularnijih i naplaćenijih supermodela na svijetu. Surađivala je s mnogim modnim brendovima kao što su Versace, Calvin Klein, Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, Christian Dior, Chanel, itd. Osim toga, bavi se i dobrotvornim radom, a može se pohvaliti kvocijentom inteligencije od 154.

8. Nolan Gould

Ovaj je glumac najpoznatiji po ulozi Lukea u popularnom sitcomu Moderna obitelj. Kada bismo pokušali pogoditi tko od likova u seriji ima najveći IQ, vjerojatno bi nam prva na pamet pala Alex, Lukeova sestra. Međutim, čini se kako ju je Luke, odnosno Nolan ipak prestigao. Naime, ovaj glumac ima IQ 150.

9. Natalie Portman

Oscarom nagrađena glumica koja se proslavila ulogom u filmu Crni labud je također jedna od najinteligentnijih slavnih osoba. Može pohvaliti brojnim postignućima i nevjerojatnom filmskom karijerom, a diplomirala je na Židovskom sveučilištu u Jeruzalemu. Osim toga, ima i diplomu prvostupnice na Sveučilištu Harvard. Njezin IQ iznosi 140.

10. Emma Watson

Tko zna kako bi završio serijal o Harry Potteru da nije bilo Hermione Granger koja je uvijek bila glas razuma. Nekako pretpostavljamo da se bez nje Harry i Ron ne bi baš dobro snašli. Baš kao i Hermione, glumica koja ju je utjelovila, Emma Watson, je također vrlo bistra, a osim filmskom karijerom, može se pohvaliti kvocijentom inteligencije od 138.

IQ Kvocijent Inteligencije Slavne osobe visoki iq nadprosječan IQ

Još vijesti