P.S. u Laganini

Tko češće koristi e-mail tijekom radnog vremena: Europljani ili Amerikanci?

DeskTime je proveo istraživanje na ovu temu koja se odnosi na Europu, ali i cijeli svijet.

3. veljače 2023 12:40
Istraživanje o korištenju elektroničke pošte u Americi i Europi.

Istraživanje o korištenju elektroničke pošte u Americi i Europi. Foto: Sigmund/Unsplash

S obzirom na sve veću uvriježenost online načina rada, koji je većinski uzrokovan pandemijom koronavirusa, mnogi zaposlenici sve češće imaju priliku raditi od kuće.

Ne samo to, nego su i mnoge tvrtke svoj rad u potpunosti prebacile na online način, a pandemija je ključni faktor u tom potezu, s obzirom na to da su mnogi shvatili kako sve ono što inače rade u uredu, mogu napraviti i iz udobnosti vlastitog doma uz pomoć laptopa.

Hrvatska u zlatnoj sredini

Samim time, DeskTime proveo istraživanje na temu trendova korištenja elektroničke pošte u 2022. godini. Istraživanje su proveli na razini cijelog svijeta, ali i Europe, pa su tako pokazali na kojem mjestu se nalaze Hrvati po korištenju elektroničke pošte unutar radnog vremena, a te dobivene rezultate možete pogledati OVDJE.

Kada je u pitanju razina cijelog svijeta, na temelju dobivenih rezultata napravili su usporedbu korištenja elektroničke pošte između Europljana i Amerikanaca. Njihovo istraživanje obuhvatilo je više od 10.000 sudionika diljem cijelog SAD-a, čije su dobivene rezultate usporedili s onima o kojima smo već pisali, na razini Europe.

Rezultati dokazuju kako bi se Amerikanci na europskom popisu pronašli tek na devetom mjestu po učestalosti korištenja elektroničke pošte, s obzirom na to da prvo mjesto zauzima Malta s nevjerojatnih 55 minuta.

Amerikanci ipak pobjeđuju Europu

Američki prosjek dokazuje oni u prosjeku provedu 27 minuta dnevno na elektroničku poštu, što je kontradiktorno, kako navodi DeskTime, u usporedbi s ranijim studijama koje su predviđale da je njihovo korištenje puno veće. No, bez obzira na to što na europskom popisu Amerikanci ne bi zauzeli prvo mjesto, prema ukupnom prosjeku, pobjeđuju Europljane.

Zaposlenici diljem Europe dnevno u prosjeku troše 18 minuta na elektroničku poštu, a Amerikanci otprilike 27 minuta. Iako bi se na našem popisu pronašli na devetom mjestu, u ukupnom prosjeku ipak pobjeđuju Europu, s obzirom na znatno veći razmjer minuta korištenja elektroničke pošte na dnevnoj razini.

Anketa

Jeste li očekivali da će Amerikanci pobijediti Europu u korištenju e-maila?

Ukupno glasova:

izvor: desktime.com
 

Još vijesti