V.K. u Laganini

Djevojka moli za pomoć: 'Sestra mi se udala za profesora, mislim da je on manipulator…'

Nakon udaje za profesora koji je 28 godina stariji od nje, otuđila se od obitelji, a sada njena sestra traži savjet.

6. svibnja 2022 17:15
Udala se za svog profesora koji je 28 godina stariji od nje.

Udala se za svog profesora koji je 28 godina stariji od nje. Foto: shutterstock by stockfour

Postoji nebrojeno mnogo priča opjevanih u pjesmama, ispričanih u knjigama i objavljenih na internetu o tome kako je ljubav slijepa.

Ljubav ne bira dob, rod, spol, religiju, kulturu, pa čak ni vrijeme. U nekoliko smo navrata pisali o zanimljivim parovima, posebice onima s povećom razlikom u godinama.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Ostavila dečka jer nema diplomu: 'Bitno je da partneri imaju isti stupanj obrazovanja, evo zašto...'

Iako su u svim dosadašnjim pričama obitelji podržale ljubav između dvoje nekonvencionalnih ljubavnika, jedna je djevojka predstavila svoju obiteljsku situaciju. Naime, djevojka traži pomoć na popularnoj stranici Ispovesti u vezi svoje sestre.

Kako kaže, njenom udajom za starijeg gospodina, koji joj je bio profesor na fakultetu, ona se udaljila od obitelji.

Roditelji i dalje u šoku

„Bili smo sasvim normalna i sretna obitelj, sve dok sestra, jedna od najboljih studentica na svom fakultetu, mirna i povučena djevojka nije rekla da se udaje za svog profesora, stariji od nje 28 godina“, piše zabrinuta sestra. Kako nastavlja, sve se dogodilo vrlo brzo.

„Dogodilo se potpuno iznenada, nismo ni znali da ima išta s njim, spomenula ga je samo jednom još dok joj je predavao. Vjenčali se i evo, godinu i pol dana nakon vjenčanja, mi tog čovjeka nismo upoznali. Roditelji su još u šoku, ne samo zbog razlike u godinama koja je baš velika, nego i što nam ne dozvoljava da ga vidimo. Uvijek smo imali super odnos, ništa nije dalo naslutiti da će nas tako otpisati. Sa mnom se vidi jednom u 3 ili 4 mjeseca na kavi u kafiću i izbjegava pričati o braku, samo kaže da je sretna i da ne želi dijeliti svoju intimu. Roditeljima se jedva i javlja, a ako se i javi, priča pet minuta i to je to. Ne znamo kako je, je li sve u redu ili je on neki manipulator koji je odvaja od bliskih ljudi“, piše zabrinuta sestra koja moli za pomoć nekog od komentatora ako je imao slično iskustvo.

Komentari – podijeljeni

U komentarima su se javljali ljudi vrlo različitih mišljenja. Dio njih smatrao je da je on uistinu manipulator te da joj je sestra možda u opasnosti, drugi su krivili obitelj za narušene odnose, a treći čak spominju sekte.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Majka se požalila na kćer – završila fakultet, ne radi i živi s roditeljima: 'Bruka što sam rodila!'

Savjetuju unajmljivanje privatnog detektiva

„Zvuči mi kao da je manipulator ili ima neki problem s njim pa mora biti s njim u vezi. Nije mi normalna tolika razlika u godinama. Ona je još mlada i naivna naspram njega. Ako imate nešto novca unajmite nekog detektiva da je prati i da prati njega. Znam da zvuči glupo, ali možda ti je sestra u velikoj nevolji“, piše netko, a ovu ideju je čak nekoliko komentatora pohvalilo kao najbolju.

„Obavezno unajmite privatnog detektiva, neka prati muža, nešto je tu čudno. Ok je da je pobjegla i sve, da se starci ne slažu, ali da neće komunicirati s vama, to je baš čudno. Skriva nešto 100 posto“, piše još netko.

vezano Slika nije pronađena Laganini Studentica iskreno: 'Živim s bratom i oboje smo studenti, ali njegova cura…'

Dio krivi - njega

Jedan dio komentatora smatra da se radi o emocionalnoj manipulaciji, pa čak i o maltretiranju. „Ona je 100 posto nečim ucijenjena. Taj čovjek nju psihički, a možda i fizički maltretira. To što se ona udala za starijeg ni prva ni posljednja, ali sve ovo drugo to nije u redu. Ja čvrsto vjerujem da je ona u debelom problemu“, piše netko.

vezano Slika nije pronađena Karijera Njena studentska tajna bila je striptiz: 'Zaradila bih 500-600 eura za noć, a radila samo par sati tjedno...'

„Ali meni to izgleda kao da je ucijenjena da mora biti s njim, daj joj do znanja da može računati na tebe ako joj zatreba pomoć bilo kakva“, savjetuje netko kratko. „Zvuči mi da je u pitanju težak oblik manipulacije od strane muža tvoje sestre i da je ovdje više do njega nego do nje“, komentira još netko.

A kakva je obitelj zapravo?

Osim toga, komentatori su ipak dio krivice za ovu situaciju prebacili i na obitelj i na njihove reakcije. „Možda je prekid kontakta rezultat vaše reakcije na njenu vezu s tim čovjekom. Nije mi normalna veza s 28 godina starijim, ali voljela bih čuti njenu stranu priče“, piše komentatorica. Uz nju, javila se još jedna s konstruktivnim savjetom: „Boji se vaše osude i problema koji bi nastali pri susretu. Jasno joj dajte do znanja da je volite bezuvjetno i da se nemate pravo miješati u njene izbore, da ih prihvaćate. Rekla ti je nasamo da je sretna. Znači da nije pod prisilom“, komentirala je neka osoba.

vezano Slika nije pronađena Laganini Studentica se udala za 80-godišnjeg umirovljenika: 'Naša je ljubav sirova i lijepa'

„Ona očigledno nema nikakav odnos s roditeljima, vjerojatno se odnos zasnivao na tome da ona bude dobar đak i da se imaju čime hvaliti, za drugo ih nije zanimala. Pa se sad čudite što ne želi kontaktirati s vama. A profesor je vjerojatno to iskoristio“, piše netko.

vezano Vijesti 57 godina razlike: Umirovljenik i studentica planiraju vjenčanje iako se nikad nisu vidjeli uživo

Sad je pitanje kakva je zapravo vaša obitelj. Ti kažeš da je sretna, a možda su je roditelji jako kontrolirali zbog fakulteta, možda je mama mislila da joj radi dobro, a njoj je to bilo previše. A možda stvarno profesor je neki 'kontrol frik'. Samo kažem, treba pažljivo sagledati obje strane i vidjeti što je bilo. Jer bi i moji rekli da smo dobra obitelj, a mene majka tukla pola života 'za moje dobro'", uspoređuje komentator.

Izvor: ispovesti.com

Još vijesti