Kupovanje božićnih poklona nije uvijek zabavno

Bliži se Božić, a tebi je vjerojatno najveća briga što ćeš kupiti obitelji i prijateljima. Čak i kad jako dobro poznaješ osobu kojoj kupuješ poklon, ponekad jednostavno nemaš ideju. Još je gore kad ne poznaješ dobro osobu. Izvlačenje tajnog prijatelja ili „Secret Santa“ uvijek zvuči zabavno. Međutim, kad tražiš poklon, nađeš u problemu jer ne znaš što kupiti. Tome ne pridonosi to što ti financijska situacija nije baš bajna.

Ono što ti mi savjetujemo je da se svakako sa svojom ekipom usuglasiš oko budžeta za poklon. Najgore je kad se jedna osoba raspojasa i kupi nekome skupe slušalice dok si ti kupio plišanca i čokoladu. Evo nekoliko ideja koje ti mogu pomoći i inspirirati te što kupiti prijatelju kad imaš strogo ograničen budžet.

1. Mirisna svijeća

Mirisna svijeća će samo doprinijeti božićnom ugođaju. Da naravno, ima mirisnih svijeća koje koštaju puno više nego što ti planiraš potrošiti, ali ako malo istražiš, možeš pronaći odlične mirisne svijeće po sasvim prihvatljivim cijenama. Izaberi neki miris koji miriši „božićno“ poput mirisa jabuke i cimeta.

2. Gaćice i čarape

Kad smo bili djeca, ovo nam je bio najgori poklon ikad. Ipak, tu neugodnu uspomenu možeš iskoristiti u svoju korist i kupiti prijatelju božićne čarape ili gaćice koje su toliko napadno ružne da ih vjerojatno nikada neće nositi. Možda nije najpraktičniji poklon ikad, ali garantiramo da će se cijela ekipa smijati kad tvoj prijatelj otvori poklon. Izliječit ćeš mu božićnu traumu iz djetinjstva, a on će imati lijepu uspomenu.

3. Uramljena fotografija

Ako se radi o prijatelju kojeg dugo poznaješ, izaberi fotografiju koja vam je draga i urami ju. Možeš kupiti neki božićni okvir ili možeš kupiti jedan od onih okvira u obliku kuglice za bor ili snježne kugle. Bilo bi savršeno kad bi uspio iskopati neku fotografiju koja je uslikana dok ste bili djeca. Odjeća koju ste nosili tada i vaši široki osmjesi iako vam nedostaje nekoliko zubi će vas dobro nasmijati.

4. Božićni ukrasi

S božićnim ukrasima ne možeš pogriješiti. Možeš se odlučiti za ukrase za bor, lampice ili neke ukrase koji će dobro izgledati na policama. Tako možeš kupiti snježnu kuglu koja je klasik kad su u pitanju božićni ukrasi. Ako si malo moderniji, možeš kupiti orašara ili gnoma koji su u zadnje vrijeme postali izrazito popularni.

5. Božićna šalica

Nitko si ne kupuje šalice sam. To je nešto što svatko od nas dobije na poklon. Vjerojatno je to razlog zašto u cijeloj kuhinji nemaš dvije iste šalice. Dužnost svakog čovjeka je opskrbiti svog prijatelja šalicama. Ako to ne učiniš, on će biti prisiljen piti kavu iz zdjele. Lako ćeš pronaći neku šalicu s božićnim motivom ili smiješnim natpisom po prihvatljivoj cijeni.

6. Kapa, šal i rukavice

Zima je, a s ovom trojkom nećeš pogriješiti. Možda tvoj prijatelj ima sve nabrojano, ali u različitim bojama koje ne idu lijepo jedna uz drugu. Evo ti prilike da mu pomogneš. Kupi mu kapu, šal i rukavice u istim bojama da ih može nositi zajedno. Čisto sumnjamo da će si to ikada kupiti sam. Njegovo zdravlje ovisi o tebi. Nemoj ga iznevjeriti.

7. Ispeci kolače

Nitko ne odbija hranu. U to možeš biti siguran. Ni ti sam se ne bi bunio da ti netko pokloni kolače, a vjeruj nam da se neće buniti ni tvoj prijatelj. Zasuči rukave, nađi recept na internetu i ispeci božićne keksiće. Upakiraj ih u neku lijepu kutiju ili staklenku i poklon će biti savršen. Naravno, ako se ne snalaziš dobro u kuhinji, uvijek možeš kupiti božićne kolače i slagati da si ih napravio sam, ali se preporučujemo laganje na Božić. Ni bilo koji drugi dan.

Secret Santa Božićni Pokloni jeftini božićni pokloni pokloni za Secret Santa

Još vijesti