M. P. u Laganini

Slavni izgubili verificirani status na Twitteru: Pogledajte tko je sve ostao bez plave kvačice

Sve to zbog novih izvora prihoda.

21. travnja 2023 12:31
Popularna R&B pjevačica

Popularna R&B pjevačica Foto: DFree/Shutterstock

Dok Facebook i Instagram uvode promjene koje podrazumijevaju kupnju plave kvačice koju sada mogu imati svi bez obzira na broj pratitelja, Twitter počinje s akcijom uklanjanja iste koja predstavlja verificirani profil. Uslijed toga, poznate osobe su izgubile status s kojim se potvrđuje da se ne radi o lažnom računu.

Među onima koji su izgubili plavu kvačicu su papa Franjo i Beyonce, dok je neke slavne osobe i dalje imaju, iako su se izjasnili da neće plaćati tu novu uslugu Twitteru. Košarkaška zvijezda LeBron James i pisac Stephen King i dalje imaju verificirani profil jer je Musk platio kvačice za one koji to nisu htjeli učiniti sami.

U jednoj objavi na svom profilu spomenuti pisac je rekao: „Moj Twitter račun kaže da sam se preplatio na Twitter blue. Nisam. Moj Twitter račun kaže da sam dao telefonski broj. Nisam.“ Dok mu je Musk odgovorio: „Nema na čemu, namaste.“, a s time je ujedno i potvrdio da je osobno platio njegovu kvačicu.

Isto tako, ni Le Bron James nije sam platio da zadrži kvačicu, a jedan zaposlenik Twittera mu je poslao e-mail da mu je u ime Elona Muska dana besplatna oznaka. Među onima koji su izgubili oznake su Donald Trump, Bill Gates i Kim Kardashian, a ovaj korak poduzet je u cilju novih izvora prihoda izvan sektora oglašavanja, prenosi Index.hr.

Još vijesti