L.B. u Laganini

U kultnom klubu Crkva 'studentski četvrtak' uvijek je rasprodan – provjerite zašto 500 studenata ovdje tulumari svaki tjedan

Kultna Crkva u listopadu organizira studentski četvrtak i brucošijade koje ne smijete propustiti.

29. rujna 2022 10:46
Kultni klub priprema mnogo događanja za studente...

Kultni klub priprema mnogo događanja za studente... Foto: screenshot via Facebook@Crkva

Klub neobičnog imena, Crkva, otvoren je u Rijeci 2014. godine, a otad ispisuje povijest riječkog i regionalnog klabinga svjetskog ranga.

Unatoč turbulentnim zbivanjima tijekom pandemije koronavirusa, koja je označila težak period svim ugostiteljima u Hrvatskoj, svoja vrata otvarat će i dalje svima zainteresiranima za dobar provod, urbanu, elektroničku glazbu i slobodoumlje.

vezano Troše izvan svojih mogućnosti? Laganini Mladu u susjedstvu potroše tri prosječne plaće na četiri noćna izlaska: 'Bez 300 kuna ni ne izlazim'

U moru onih koji posjećuju ovo sada već kultno riječko, ali i nacionalno mjesto kad je klabing u pitanju, svakako su i riječki studenti koji u ovom klubu imaju svoj dan za izlaske – studentski četvrtak.

Vijest da Crkva ovog vikenda otvara novu klupsku sezonu svakako će razveseliti mnoge mlade u ovom sveučilišnom gradu.

Tako vas, počevši od listopada, očekuje nova "porcija" studentskih četvrtaka, ali i brucošijade studenata riječkih fakulteta.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Studentski Četvrtak (@studentski.cetvrtak)


Kako doznajemo od Benjamina Mrakovčića, voditelja ovog kluba, sa organiziranjem studentskog četvrtka započeli su na proljeće, a nakon ljetne pauze, sada ponovo kreću s ovim tjednim događanjem posvećenim studentima.

Studenti u Rijeci vole EDM, "treš" i komercijalnu glazbu

Kako nam kaže Benjamin, većinu četvrtaka organiziraju u suradnji sa studentskim zborovima i udrugama. "Oni izaberu koji žanr glazbe žele, kojeg DJ-a i temu partyja, a mi ga organiziramo. Kada nije u suradnji s nekom studentskom udrugom, četvrtak organiziramo sami", objašnjava nam.

vezano Mladi odvajaju dio budžeta i za noćni život Laganini Studenti s ovih sveučilišta troše najviše kad izađu van

Tijekom studentskih četvrtaka iz zvučnika uglavnom svira komercijalna glazba, elektronička plesna glazna (electronic dance music – EDM) ili pak domaći ili strani "treš". "Pokazalo se da to trenutno najviše odgovara studentima u Rijeci", govori nam Mrakovčić.

Od proljeća i partijanje u pjeni

Svaki četvrtak ima drugu temu. "Tako smo, na primjer, imali semafor party, uv party, partyje u suradnji s Tehničkim, Građevinskim, Pravnim i Turističkim fakultetom, a surađujemo i sa Erasmus Student Networkom, za strane studente u gradu", govori dalje.

Najavljuje i pjena tulume idućeg proljeća. "Ulaz je uglavnom simboličan, oko 20 kuna, a osim toga, u klubu uvijek ponudimo promotivne cijene za određeno piće. Na svakom partyju naše hostese dijele i nagrade. Prije svakog party-a napravimo i nagradnu igru na kojoj dijelimo 3 boce žestokog pića i sokove", govori Mrakovčić.

Kako naglašava, Crkva je jedini klub u Rijeci koji raspolaže i videozidom, što svakako doprinosti atraktivnosti prostora među mladima.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Studentski Četvrtak (@studentski.cetvrtak)

 

Još je jedan bitan faktor i akcijska cijena pića, koju svakog četvrtka studenti mogu očekivati na ovom popularnom mjestu za izlaske.

Četvrtak uglavnom rasprodan, iako je kapacitet 550-600 osoba

O popularnosti studentskog četvrtka u ovom klubu govori i informacija da se karte uglavnom rasprodaju, iako u Crkvu stane između 550 i 600 osoba.

O tome zašto je dan za tulumarenje studenata u ovom sveučilišnom gradu baš četvrtak (dok je to, primjerice, u Zagrebu srijeda), Benjamin ne zna mnogo, osim da je interes za ovakvim tipom događanja među mladima velik.

vezano Kada smo prestari za klub? Laganini 30-godišnjake nazvao 'matorcima' koji više ne bi trebali ići u klubove! Stariji uzvratili udarac: 'Vi cuclate 2 pića do jutra'

"U Rijeci su oduvijek bili ti dani za izlaske studenata, onda su zamrli na 5-6 godina. Ja sam preuzeo ovaj klub lani, vidio sam da to fali i došao sam na ideju da to opet pokrenemo, pokazalo se kao pun pogodak", ponosan je ovaj voditelj kultnog kluba u kojemu će svaki student zaploviti u vikend na najbolji mogući način, jer svi znamo da je četvrtak samo "mali petak", koji najavljuje vikend pred nama.

Posjetite stoga ovog listopada Crkvu i uvjerite se u slogan ovog živopisnog mjesta koji kaže: "Crkva je umjetnost, kreacija, sadašnjost, budućnost, osmijeh, revolucija i evolucija. Crkva je mir, ljubav, jedinstvo i poštovanje."

Još vijesti