M. P. u Laganini

Ljubitelji sladoleda imaju razloga za slavlje! Popularna sladoledarnica otvara svoja vrata u Zagrebu

Okus koji osvaja na prvu.

4. svibnja 2023 12:37
Savršeno ljetno osvježenje

Savršeno ljetno osvježenje Foto: c_ovca/Instagram

Ljeto je sve bliže, topliji dani su pred nama, a oni nose i vrućine koje je idealno „zaliječiti“ sladoledom. To je vrijeme za uživanje u neograničenim količinama ove popularne slastice, a možete li uopće zamisliti ljeto bez sladoleda?

Ljeto u Zagrebu će izgleda biti slađe od prethodnih, a razlog tomu je nova sladoledarnica u Martićevoj ulici – „Crna ovca“. Proslavila se sa sladoledima od kajmaka i slanine, a postoji od 2015. godine od kada se otvorila u jednom beogradskom kvartu.

U ponudi imaju brojne kremaste sladolede, ice popse i ledene deserte na bazi voća, a neki od njihovih najpoznatijih okusa su suha šljiva, gorgonzola, slanina i kajmak.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crna Ovca (@c_ovca)


Ova sladoledarnica ima više od 50 okusa koji su postali popularni među svim turistima. Kombinacije neobičnih okusa služe se iz zatvorenih vitrina, odnosno posebnih metalnih kutija koje služe kako bi sačuvale okus i teksturu sladoleda.

U posljednjih nekoliko godina Martićeva ulica postaje sve dinamičnija, pa prema tome nije ni čudno što su odabrali upravo tu lokaciju. Jedna od dražih ulica za ispijanje kave postaje bogatija za još jedno „kul“ mjesto, a ljubitelji sladoleda svakako imaju razloga za slavlje, stoji na index.hr.

 

Još vijesti