V.K. u Laganini

Nećete vjerovati! Sobe za studente diplomskih studija na ovom su kampusu opremljene bračnim krevetima

Diplomci na Harvardu su sami u sobi i još imaju i bračni krevet!

30. kolovoza 2022 14:35
Gallatin Hall na Harvardu

Gallatin Hall na Harvardu Foto: screenshot via Instagram@jordanianexplorer

Ako plaćate školarinu u iznosu većem od nekoliko tisuća kuna, onda se ili nadate dobrom obrazovanju, prestižnoj diplomi ili pristojnom smještaju.

Po pitanju smještaja u studentskim domovima, opće je poznato kako su sobe malene pa studenti moraju biti vrlo kreativni po pitanju maksimalnog iskorištavanja skromnog prostora. No, oni studenti koji imaju više sreće pa su sami ili samo studiraju u mjestima koji nude zaista velike studentske sobe, ovakav problem nemaju.

Već smo pisali o uređenju interijera u studentskim domovima na jednom od najprestižnijih sveučilišta na svijetu – Harvarda. Brucoši koji su upisali na Harvard i dobili smještaj u njihovom studentskom domu žalili su se svojevremeno na TikToku da "ima više plijesni nego studenata".

vezano Slika nije pronađena Vodič za brucoše [VIDEO] Strašno! Ovako izgledaju sobe na Harvardu, ali samo za BRUCOŠE: 'Opasno po zdravlje!'

No srećom, oni koji su na višim godinama na Harvard Business School imaju smještaj koji je i više nego prekrasan, posebice ako su smješteni u Gallatin Hall studentskom domu.

Kako je jedna studentica objavila na svom Instagramu, njihov smještaj ima lijepo uređeno dvorište, karticu umjesto ključa za glavni ulaz, zajednički dnevni boravak i svatko svoju sobu. Iako je tek uselila i njena soba još nije ukrasila, najviše je komentatora primijetilo da ovi studenti imaju bračne krevete.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arab travel | Sarah Zoubi (@jordanianexplorer)

 

vezano Upala je na doslovno sva sveučilišta koja je prijavila Postani student Maturnatica 'upala' na doslovno sva najprestižnija Ivy League sveučilišta – i još dodatnih 7

Bračni krevet!

"Bračni krevet i još bez cimera? Isuse, ovo je predivno!", "Kako je to zapravo u Americi? Kod nas je normalno imati i cimere", pita netko, i dobiva odgovor da je većinom dvoje ljudi u jednoj sobi, ali može ih biti maksimalno do četiri.

vezano Slika nije pronađena Postani student Dovoljne samo ocjene iz srednje? Harvard odustaje od prijemnih ispita do 2026. godine

vezano Slika nije pronađena Laganini Diplome ovih fakulteta vrijede milijarde: Ova sveučilišta 'proizvode' najbogatije ljude na svijetu

"Da, ovo je za one koji su na diplomskim studijima, dom za preddiplomce ne izgleda ovako!", piše još jedan student. "Zato i plaćate toliku školarinu", piše netko.

Inače, godišnja školarina na Harvardu prosječno iznosi oko 404 631 kunu.

Upitnik za cimerstvo

"Ja kada sad bio na Sveučilištu Durham, neki su domovi imali sobe za dijeljenje na više ljudi, ne za jednu osobu. Većina je ipak bila sama, ali smo morali ispuniti upitnik kada bi se useliti da vide s kojim ljudima bi se mogli najbolje složiti da smo cimeri", piše još netko.

"Uživaj puno i radi puno, zaslužila si", "Ovo izgleda kao stari hotel, ali je uređenje super i još i bračni krevet! Uživaj u semestru", pišu joj komentatori.

vezano Slika nije pronađena Karijera Ni najprestižniji fakulteti više ne garantiraju dobar posao: 'Sveučilišta ne odgovaraju za mit koji prodaju studentima'

Ostali su uspoređivali njenu sobu sa hotelskim sobama i ostalim studentskim domovima po nekoliko različitih fakulteta diljem svijeta.

Još vijesti