M. P. u Laganini

Rezultati ove studije otkrivaju koje marke automobila voze najinteligentniji vlasnici

Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji, a testu je podvrgnuto više od 2000 vozača.

20. ožujka 2023 10:45
Automobili

Automobili Foto: Mikbiz/Shutterstock

U Velikoj Britaniji provedeno je istraživanje koje svrstava vlasnike pojedinih marki automobila po inteligenciji, a u svrhu studije izvršen je test kvocijenta inteligencije kojem je podvrgnuto više od 2000 vozača. Istraživanje je proveo Scrap Car Comparison koji je povezao rezultate spomenutog testa s markom automobila koju posjeduju ispitanici.

Poslije provedenog testa rezultati su svrstani prema marki automobila koju posjeduju, a pokazuju da najveći IQ imaju vozači Škodinih automobila. Njihov prosječni IQ je 99.00, a nakon njih slijede vozači Suzukija i Peugeota s prosjekom od 98.09, stoji na portalu antenazadar.hr.

Vozači BMW-a se nalaze ispod Mercedesa i Audija, postavljeni su na 20. mjesto ud ukupnih 22, prosječnog IQ-a 91.68. Na posljednjim mjestima se nalaze vozači Fiata i Land Rovera. Također, studija je pokazala da su najinteligentniji vozači benzinaca (IQ 94.35), a zatim slijede vozači hibrida (IQ 93.89) i dizelaša (IQ 92.91). Kada je u pitanju izbor boje automobila u Velikoj Britaniji, najinteligentniji biraju bijelu boju, a oni s najnižim kvocijentom inteligencije voze zelene automobile.

Zaključak istraživanja jest da najpametniji voze bijele Škode s benzinskim motorima i običnim tablicama, a oni s najnižom inteligencijom biraju Land Rover zelene boje s personaliziranom tablicom. Svi navedeni rezultati vrijede za Veliku Britaniju, a u ostalim državama rezultati se vjerojatno razlikuju.

Još vijesti