P.S. u Vijesti

Ukrao joj kofer u vlaku: Pronašla ga i vratila zahvaljujući pametnom triku i mobitelu

Iako su joj pomogli policijski službenici, većinom je zaslužna sama za pronalazak svojeg kofera.

5. Siječnja 2023 13:25
Možda i najdragocjenija stvar u koferu joj je pomogla u pronalasku lopova.

Možda i najdragocjenija stvar u koferu joj je pomogla u pronalasku lopova. Foto: Resi Kling via Unsplash/Unsplash

Krađe dragocjenih stvari, pa čak i onih koje to nisu, su svakodnevne. Jedna takva dogodila se i ženi koja je u Njemačkoj putovala vlakom od Essena do Munstera.

Naime, svoj putnički kofer ostavila je u blizini sjedala, a da je nestao shvatila je tek kad je stigla na svoje odredište, u Munster, piše Fenix Magazin.

Odmah je prijavila krađu, s obzirom na to da se u koferu nalazio i tablet poznatog proizvođača koji joj je, naposljetku, pomogao u potrazi za koferom.

Locirala ga je zahvaljujući aplikaciji na mobitelu

Naime, od mnogih stvari koje je kofer sadržavao, poput božićnih poklona i odjeće, među njima se pronašao i tablet koji je uspjela locirati pomoću mobilne aplikacije.

Njegovim lociranjem doznala je i lokaciju kofera koji se „kretao“ u rukama lopova. Lopov je s koferom putovao u drugom smjeru, iz Recklinghausena prema Munsteru, tako da su policijski službenici istog dočekali te ga uhitili.

Naposljetku, to je zaista bio njezin kofer, a lopov je uhićen. Sreću u nesreći predstavljao je upravo taj tablet pomoću kojega je žena uspjela identificirati lokaciju svojeg ukradenog kofera.

izvor: fenix-magazin.de
 

Još vijesti