M. P. u Laganini

Boje vam se ne hvataju na obična jaja? Evo kako ih izbijeliti na brz i jednostavan način

Potreban sastojak sigurno imate kod kuće.

6. travnja 2023 12:06
Bijela jaja

Bijela jaja Foto: Freepik

Već smo pisali o bojanju jaja i pokazali vam da je za drugačiji izgled od onog klasičnog potrebno malo materijala i mašte. U slučaju da su vam dosadile obične boje i pisanice koje se farbaju na isti način, možete isprobati jedan od nekoliko jednostavnih prijedloga iz prošlog članka.

Dekoracije bolje izgledaju na jajima bijele boje, a već nekoliko godina pred Uskrs bijela jaja u trgovinama imaju skoro duplo veću cijenu od običnih. Uz nekoliko savjeta veoma lako ćete sami napraviti bijela jaja od običnih, a boje na vašim pisanicama biti će jarke.

Bojanje jaja Bojanje jaja Foto: Cottonbro studio/Pexels

Postupak je vrlo jednostavan, a sve što vam treba je posuda, voda, alkoholni ocat, jaja i krpa. U zdjelu s vodom i alkoholnim octom stavite kuhati jaja, idealan omjer je 1:1, dakle jedna šalica vode i jedna šalica octa. Tekućine u posudi treba biti dovoljno da pokrije jaja, a kada se skuhaju ostavite ih da se malo ohlade.

Zatim ih pod mlazom hladne vode obrišite krpicom i budite pažljivi da vam ne pukne ljuska. Za samo nekoliko sekundi jaja će postati bijela, a nakon toga su spremna za farbanje, stoji na portalu n1info.hr.

 

Još vijesti