L.B. u Laganini

[VIDEO] Evo što se dogodi kad netko pokuša opljačkati studenta na bankomatu

Ako vidite mladu osobu koja bi mogla biti student na bankomatu, bježite!

23. kolovoza 2022 11:47
Što se dogodi kad na bankomatu pokušate opljačkati studenta?

Što se dogodi kad na bankomatu pokušate opljačkati studenta? Foto: Andrey_Popov via Shutterstock

Tema sve skupljeg života, posebice u većim gradovima naše, ali i susjednih zemalja, sve je aktualnija kako se približava nova akademska godina.

vezano Prizor iz centra grada Zagreba Vodič za brucoše Pošto studiranje u Zagrebu? Studenti iz Dalmacije otkrili koliko im treba za preživjeti mjesec dana u metropoli

Tako smo već u nekoliko navrata pisali o tome da je prosječnom (i štedljivom!) studentu za studij u Zagrebu potrebno minimalno 500 eura, i to samo za osnovne i nimalo luksuzne troškove poput stanarine, hrane, prijevoza i troška kopiranja skripti i inabavke knjiga.

Ako ćemo tome pridodati odjeću, izlaske, uživanje u kulturnim sadržajima te hobije, mjesečni izdatak za troškove života tijekom studija bit će i veći.

vezano Slika nije pronađena Karijera Pitali smo zagrebačke studente koliku početnu plaću očekuju nakon faksa: 'Ne bih s tim bila zadovoljna, ali bolje išta nego ništa...'

U pokrivanju ovih troškova, studenti se okreću obavljanju studentskih poslova, ali i "mama i tata banci", jer su upravo ova dva izvora prihoda glavni za punjenje studentskog budžeta. Tek nakon njih dolaze prihodi od stipendija i drugih oblika financijske potpore.

Stoga ne čudi da mnogi studenti kraj mjeseca dočekaju sa sitnim iznosom na bankovnom računu, a upravo je ovo motiv na temelju kojega je snimljen urnebesni video objavljen na TikToku, parodiju na pokušaj pljačke koju razbojnik, vjerojatno nesvjesno, odluči izvesti nad studentom koji provjerava stanje računa na bankomatu.

vezano Studenti na ulazu u zagrebački SC Karijera 'Roditelji su mi u kreditima i moram zarađivati': Priče mladih koji studiraju i rade u isto vrijeme

Što se dalje dogodi, provjerite u krakom videu, ali odmah vas upozoravamo – pljačkaš se na kraju proveo drugačije od planiranog.

 

@mi_nismo_andjeli #pljacka #student #pljackas #lopov #novac #bankomat #noz #sirotinja #namapara #foryoupage #foryou #fyp #trending #viral #trend #tragikomicno ♬ original sound - VEDRI DUH🥳SAMO POZITIVA🥰

 

Još vijesti