L.B. u Laganini

Hit u kuhinji! Odlična „fora“ za cijeđenje tjestenine – hoćete li je isprobati?

Neminovno je da će s vremenom kreativni pojedinci među nama otkriti nove načine kuhanja, pripremanja, ali i cijeđenja tjestenine.

9. studenog 2022 14:18
Cjedilo za tjesteninu.

Cjedilo za tjesteninu. Foto: Africa Studio via Shutterstock

Nije tajna da se tjestenina i studentska populacija vola i „imaju rad“. Osim što je brzo gotova, tjestenina nudi kalorijski bogat obrok koji će vam dati potrebnu dozu ugljikohidrata kad vam je potrebna „brza“ energija, odlično se slaže s mnoštvom umaka, moguće ju je zapeći u složencima, a kad ste zbilja bezidejni „proći će” i kuhana, posuta šećerom ili parmezanom i maslinovim uljem.

Nije naodmet napomenuti da je i povoljna, što je u ovom vremenu poskupljenja i inflacije još jedan bitan kriterij prilikom formiranja studentskog menija.

No, iako ljubitelje ove namirnice ne treba uvjeravati u njenu svestranost, sigurni smo da ipak ne znate sve tajne zanata pripreme dobre tjestenine.

Video koji se proširio Instagramom prikazuje alternativni način cijeđenja kojega se zasigurno niste sjetili. I dok svi tjesteninu cijede tako da cjedilo postave u sudoper i u njega izvrnu čitav sadržaj lonca u kojemu su kuhali „paštu“, što prska i nakon čega se nađete u oblaku vrele pare, video na ovoj društvenom mreži pokazuje da se može i drugačije.

„Cijeli život sam ovo radila pogrešno“, piše ova korisnica Instagrama u svojoj objavi. „Bila sam bolesna, kašljala sam i pomislila sam kako bi bilo dobro da si skuham tjesteninu. Palo mi je napamet da isprobam ovaj trik koji sam vidjela na internetu prije nekoliko godina“, pojašnjava.

Poanta trika je da cjediljka nikad ne napusti vrh lonca, nego se voda izlijeva kroz cjediljku u sudoper.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Leanne - Cleaning & Organising tips + WLS 2021📍Brisbane (@home.with.leanne)

 

Osobe koje su pogledale ovaj video nisu krile svoje iznenađenje.

„Zašto se ovog ranije nisam sjetila?“, „Ovo je totalno otkriće“, samo su neki od komentara zadovoljnih gledatelja koji će ovu drugačiju tehniku svakako primijeniti i u vlastitim kuhinjama.

Hoćete li pokušati?

vezano Slika nije pronađena Laganini Za ljubitelje paste: Evo što će vam se dogodi ako jedete tjesteninu triput tjedno

vezano Slika nije pronađena Laganini Studentice skoro zapalile stan jer nisu znale da za kuhanje tjestenine trebaju vodu

Još vijesti