P.S. u Vijesti

Sjediš u sobi, a šećeš piramidom?! Moguće je, zahvaljujući genijalcima s Harvarda – pogledajte

Harvard je jedno od najcjenjenijih sveučilišta na svijetu, a ovo pokazuje i zašto.

14. studenog 2022 16:29
Djevojka promatra piramide u Gizi.

Djevojka promatra piramide u Gizi. Foto: diy13 via Shutterstock

Nema osobe koja ne želi posjetiti piramide u Gizi. One su među najpoznatijim građevinama čovječanstva, a neki pak uz njih vezuju brojne misterije i teoriju zavjere o tome kako je uopće izgrađen cijeli njihov kompleks u Egiptu, s obzirom na to da su se gradile otprilike 2500 godina prije Krista.

Virtualni pogled u unutrašnjosti piramide

No, sada te piramide možeš vidjeti bez potrebe da otputuješ i izađeš iz udobnosti svoga doma, zahvaljujući studentima sa Sveučilišta Harvard koji su osmislili virtualno razgledavanje piramida u Egiptu.

Ove turističke atrakcije, meka brojnih egiptologa, arheologa ili samo zaljubljenika u antiku, Jedine su preostale od Sedam svjetskih čuda antike.

Najveća i vjerojatno najpoznatija piramida je Keopsova piramida, u blizini koje se nalazi Velika sfinga te Kefrenova piramida. Treća i ujedno najmanja je Mikerenova piramda.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Memes (@memeproblem.s)


Ne samo da možeš razgledati, već pregled možeš pomicati za 360 stupnjeva, što daje dojam trodimenzionalnog kretanja ovim turističkim draguljem. Moramo priznati, studenti s Harvarda su zaista genijalni!

Piramide ipak ne oduševljavaju sve posjetitelje

Možda i nije loše isprobati ovu njihovu virtualnu opciju jer mnogi misle da ove građevine i nisu tako posebne uživo kao što mislimo da jesu. To mišljenje ima jedan korisnik Instagrama koji je piramide vidio uživo, a javio u komentarima ispod videa gdje je objavljen virtualni prikaz.

„Najrazočaravajuće iskustvo ikada jer sam prošao sve to i došao tamo da vidim isklesane kamene blokove“, napisao je razočarano.

Zato prvo krenite u virtualnu šetnju piramidom, prije no što odlučite posjetiti Egipat, kako ne biste ostali razočarani „kamenim blokovima“.

vezano Studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta Akademska četvrt Fakulteti izbacuju vlastite majice, a neki studenti misle da je to pretjerivanje: „Nismo Harvard“

vezano Gallatin Hall na Harvardu Laganini Nećete vjerovati! Sobe za studente diplomskih studija na ovom su kampusu opremljene bračnim krevetima

Još vijesti