P.S. u Laganini

Zamisli da nakon 22 sata ne smiješ pustiti vodu na WC-u ako živiš u stanu: Evo u kojoj državi je to zabranjeno

Mnogi govore da je u pitanju mit, iako se o tom rigoroznom pravilu govori već godinama.

19. Siječnja 2023 11:17
Rigorozno pravilo koje stanodavci često upisuju u ugovor o stanovanju.

Rigorozno pravilo koje stanodavci često upisuju u ugovor o stanovanju. Foto: Giorgio Trovato/Unsplash

Zamisli, usred noći trebaš obaviti nuždu, ali ne smiješ jer je to zabranjeno. Time narušavaš kućni red, kao i generalni red i mir unutar svoje zgrade, jer cijevima ta voda odlazi i dolazi pa na taj način možeš probuditi svoje susjede i sustanare.

Sličan takav slučaj se provodi u Švicarskoj. Kako piše PunKufer, u većini pravilnika za najmoprimce se navodi upravo ovo pravilo – da je zabranjeno puštati vodu na WC-u u periodu od 22 sata navečer, do 7 sati ujutro.

Sve ovisi i o debljini zidova u stanu

To je, u pojedinim zgradama, pravilno kućnog reda koje ne podrazumijeva samo puštanje vode na WC-u, nego i svu drugu buku koja ne smije uznemiravati susjede u navedenom vremenskom periodu. Kako navode, popis zabranjenih aktivnosti koje narušavaju red i mir ovisi i o debljini zidova o objektu, kao i o broju stanova i profilu stanara.

Od ostalih zabranjenih aktivnosti koje se u tom periodu ne smiju raditi pripadaju građevinski radovi, tulumi, sviranje instrumenata ili čišćenje, odnosno usisavanje. Iako mnogi govore da ovaj mit nije točan, Švicarska se već godinama povezuje upravo s ovim rigoroznim pravilom, a vjerujemo da zbog toga to ne bi bio samo izmišljen slučaj ili mit.

izvor: punkufer.dnevnik.hr

Još vijesti