
Kuhanje vjerojatno nije omiljena aktivnost u životu prosječnog studenta, ali znamo da vam ipak nekad dođe želja jesti nešto izvan menze. Vjerujemo da studentima i studenticama koji žive u domu to predstavlja puno veći problem. Svima su poznate one scene kada zovete mamu da je pitate kako se određeno jelo priprema, koliko dugo smije biti u frižideru i smije li se zalediti za nekad kasnije.
Skuhali ste previše juhe, variva ili jednostavno imate višak mesa kojeg niste uspjeli pripremiti? Ne brinite, određene namirnice se bez problema mogu zamrznuti, a da im se okus ne promijeni. Zamrzavanje je idealno rješenje za dane kada ne stignete pripremiti ručak ili pak kada odlučite unaprijed spremiti obroke za cijeli tjedan.
No, neke se namirnice ipak ne smiju stavljati u zamrzivač iz više razloga, a ovo su neke od njih, piše na marthastewart.com.
Mlijeko
Majoneza
Krastavac
Tikvice
Zelena salata
Rajčica
Pečeni krumpir
Tjestenina
Pržena hrana
Krem sir