L.B. u Laganini

Zbog susreta s kontrolorom ZET-a završila u suzama : 'Bila sam studentica, u džepu samo 10 lipa'

Susret je ipak prošao u pozitivnijem ozračju od onog nedavnog, na liniji 17...

22. srpnja 2022 13:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon vijesti o fizičkom obračunu mladića s kontrolorom, koji se sredinom ovog mjeseca dogodio u prijepodnevnim satima na liniji tramvaja 17, ekipa portala Zagreb.info svoje je čitatelje pitala jesu li se ikada sukobili s kontrolorima ZET-a.

Vožnja bez tramvajske karte uvijek podrazumijeva rizik da će naići kontrolor i od vas zatražiti osobnu iskaznicu ili da izađete iz tramvaja. No, kao što se različiti ljudi različito ponašaju o ovakvim stresnim situacijama, tako je i dojmova o zaposlenicima ZET-a mnogo oprečnih.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja ZET-ovi kontrolori otkrili: 'Najviše problema rade učenici i studenti – ne nose maske, a još su i drski...'

I dok neki linijom manjeg otpora jednostavno kupe kartu za četiri kune (koliko vrijedi polusatna vožnja), ima i onih kojima je gotovo pa stvar stava nikad ne kupovati kartu. Također, ima i onih koji su se nekad našli u situaciji da kartu jednostavno nisu imali čime platiti.

Sa samo 10 lipa u džepu

Upravo se ovo dogodilo čitateljici spomenutog portala, koja je kao studentica doživjela svoj "okršaj" s kontrolorom ZET-a. No, s mnogo pozitivnijim ishodom.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Kontrolori opet 'briljiraju'! Studentici UKRALI iksicu, zatočili je u autobusu i prijetili izmišljenom REKORDNOM cifrom kazne

"Nikada neću zaboraviti. To mi je scena ostala za pamćenje. Bila sam student. Nisam imala ni kune u džepu. Imala sam zapravo 10 lipa i razmišljala kako će mi netko poslati. Uvijek sam išla pješke. I baš taj dan sjela sam u tramvaj broj 13. I na Frankopanskoj uđe kontrola. Nije ni upitao osobnu jer sam znala da nemam kartu. Već sam mu dala odmah u ruke. U tom trenutku uzima on i piše kaznu, a niz moje obraze samo krenule suze. Nakon što je izašao iz tramvaja pogledao me i ja njega onim suznim očima. Vidio je zapravo suze. I obrisao kaznu pretpostavljam. Kazna mi nikad nije došla na adresu nit' je bila evidentirana u sustavu. Tako da mu hvala", otkrila nam je čitateljica.

"Dobro da se nismo zagrlili pred svima"

Sličnog je iskustva još jedan "Zagrepčanec". "Jednom me uhvatio u švercu i htio me čovjek izbaciti negdje kod Veterinarskog, a sam trebao do Kvatrića. Kad sam mu krenuo kukat o situaciji, čovjeku su krenule suze dobro da se nismo zagrlili pred svima. Ako čita ovo veliki pozdrav za velikog čovjeka", napisao je.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Nekima upalio ovaj trik, drugima nije! Postoji li 'pomilovanje' u ZET-u ako vas PRVI PUT uhvate bez karte? Iskustava je hrpa...

Kakva su vaša iskustva s kontrolorima?

izvor: zagreb.info

Još vijesti