MojFaks u Nakon predavanja

19. ZagrebDox donosi puno zanimljivog i originalnog i sadržaja: savršeno za sve ljubitelje dokumentarnog filma

Za svakog ponešto

21. ožujka 2023 14:56

Moda, iz početka, Amy+Llamas©Fashion Reimagined Ltd Foto: ZagrebDox/PR

Rojek 1 Foto: ZagrebDox/PR

Istočna fronta Foto: ZagrebDox/PR

Raj poster Foto: ZagrebDox/PR

Plava iskaznica Foto: ZagrebDox/PR

Merkel_poster Foto: ZagrebDox/PR

19. Međunarodni festival dokumentarnog filma „ZagrebDox“ započinje 26. ožujka, a traje do 2. travnja. Ovaj festival održavat će se u prostorima kultnog Kaptol Boutique Cinema.

Organizatori su za posjetitelje, uz stalne projekcije, pripremili i raznovrsni sadržaj te posebna događanja, poput „ZagrebDox Pro: Dox of War“, „My focus“ te „ZagrebDoXXL“, u sklopu kojih će se održavati razni paneli i tematske projekcije.

Gledatelji će moći uživati u pomno odabranom programu, razvrstanom u 12 kategorija, koje se sveukupno sastoje od čak 116 kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova.

Na ovogodišnjem festivalu svatko će pronaći nešto za sebe s obzirom na to da će se prikazivati dokumentarni filmovi raznog sadržaja, od onih biografskih, ekoloških pa i ratnih, poput Opasno (Karla Malakunasa), Ljepota i krvoproliće (Laure Poitras), Merkel (Eve Veber) i drugih naslova.

„Ovogodišnji ZagrebDox događa se u vremenima kada su loše godine, nadajmo se, iza, a one neizvjesne ispred nas. Svjesni toga, izabrali smo povratak u neku staru normalnost, no gledajući ipak krajičkom oka i prema mogućim iznenađenjima. Stoga taj međuprostor želimo popuniti sa stotinjak dokumentaraca koji tematiziraju puninu svijeta u kome živimo, jer smo uvijek našoj publici željeli pružiti što širi izbor kvalitetnih filmova. Uz povratak popularnih programa Happy Dox i Glazbeni Globus, uveli smo i neke nove, recimo Green Dox posvećen ekološkim temama- izjavio je direktor i glavni selektor festivala Nenad Puhovski za Večernji list.

Ulaznice za događaj mogu se kupiti na blagajnama kina Kaptol Boutique Cinema & Bar u Centru Kaptol na adresi Nova Ves 17, online putem i na tiketomatima u predvorju navedenog kina.

Cijena ulaznica varira s obzirom na vrijeme projekcije. Tako će karte za projekcije u 15:30 koštati 4 eura, a za ostale 4,9 eura. Za projekcije unutar programa Teen Dox koštat će 3,5 eura.

Na završni dan festivala, u sklopu programa „The Best of Fest“ , cijena pojedinačne projekcije iznosit će 3.8 eura, a sve projekcije posjetitelji će moći pogledati za 11 eura. Ulaz na „ZagrebDox Pro“ i ostala posebna događanja je slobodan.

Projekcije u 15 sati (od ponedjeljka do petka) i retrospektivni programi „Autorska večer: Igor Bezinović“, „H-15: Petnaest godina našeg filma“ i „70 godina Zagreb Filma: Dokumentiranje divljine“, bit će besplatni, a ulaznice za iste posjetitelji će imati mogućnost podići na dan projekcije, na blagajnama kina.

Još vijesti