V.K. u Vijesti

Pulski student darovao krv čak 32 puta, prodekan za nastavu 'samo' 22 puta

Studenti su zadovoljni odazivom.

12. travnja 2022 16:27
Student darovao krv čak 32 puta do sada!

Student darovao krv čak 32 puta do sada! Foto: shutterstock by Matej Kastelic

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Gradskog društva Crvenog križa i Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, po prvi puta se održalo dobrovoljno darivanje krvi u prostorijama studentskog doma, a odazvali se studenti i pokoji profesor.

Ivona Pelinger, potpredsjednica Studenskog zbora Sveučilišta u Puli kaže kako je ovo prva takva akcija, a nada se da će to postati tradicija. Studentski centar organizatorima je ustupio prostor u Studentskom domu, a odazvali su se mnogi.

vezano Dobrovoljno darivanje krvi Laganini I ove godine natjecanje u kupu Vampira: Hrvatski studenti među najdarežljivijim donorima krvi

Anja Teofilović, studentica druge godine preddiplomskog stručnog studija sestrinstva, koja je ujedno i predstavnica Medicinskog fakulteta u Puli jučer je po treći puta darovala krv.

"Dogovorili smo se za današnji datum i pozvali smo sve studente i djelatnike Sveučilišta da daruju krv. Smatram da ja kao medicinska sestra trebam sudjelovati u doniranju krvi ako mogu i ako se ne bojim. Zato bih pozvala sve koji mogu darivati krv jer to nekome može spasiti život. To je naš mali ali veliki čin", prenosi njene riječi Glas Istre.

Student darovao krv 32 puta - do sada!

Od svih darivatelja koji su se pojavili, ipak se ističe student Kulture i turizma, Mihael Stojanović koji je krv darovao čak 32 puta do sada, a za svoje nesebično djelo dobio je i pohvalnicu.

"Drago mi je vidjeti studente u ovolikom broju i smatram da se ljudi trebaju odazivati na ovakve akcije", kaže Jovanović koji ističe kako voli pomagati ljudima.

Po broju darivanja krvi, relativno mu je blizu i prodekan za nastavu na Fakultetu informatike u Puli, Siniša Miličić, koji je do sada darovao krv 22 puta. Prodekan je istaknuo kako se odazvao ovoj akciji jer je htio podržati studente organizatore, a i napomenuo da mu je odgovaralo što je akcija organizirana u subotu, na dan kada svi imaju više vremena.

izvor: glasistre.hr