S.D. u Nakon predavanja

Američki Kongres želi ukinuti aplikaciju TikTok: evo kako je prošlo saslušanje predstavnika ove društvene mreže

Sramotno ponašanje američkih zastupnika!

28. ožujka 2023 12:13
Aplikacija TikTok

Aplikacija TikTok Foto: XanderSt/Shutterstock

Prije nekoliko dana održalo se saslušanje TikTok predstavnika, a mnoge predstavnike američke vlade trenutno oblijeva val kritika zbog vidnog neznanja o samoj temi i nedoličnog ponašanja pri saslušanju.

„TikTok je posebno mjesto gdje se Amerikanci okupljaju kako bi učili, zabavljali se, razvijali svoje poslovanje, dok nastavljaju stvarati, otkrivati i povezivati se sa širom globalnom zajednicom. Danas slavimo našu misiju dok nastavljamo inspirirati kreativnost i donositi radost diljem Sjedinjenih Država za više od 150 milijuna ljudi“, ističu na službenoj stranici kompanije.

Shou Chew, izvršni direktor TikToka, prvi je put svjedočio pred Kongresom u četvrtak, a njegovo svjedočenje trajalo je preko 5 sati.

Američki zakonodavci pri ispitivanju pokazali su neznanje o osnovnim pojmovima vezanim uz modernu tehnologiju, a svoje nepovjerenje u ovu aplikaciju stekli su zbog navodnih veza koje TikTok ima s Kinom.

 

@hoolie_r This is so embarrassing. I swear to god we need to get competent and younger people in office. It’s giving “Senator, we run ads.” #congressionalhearing #congress #uscongress #tiktok #tiktokban #tiktokhearing #tiktokceo #unitedstates ♬ original sound - Julie

Republikanski i demokratski zastupnici opetovano su pitali gospodina Chewa špijunira li TikTok Amerikance u ime kineske vlade (iako je Chew porijeklom iz Singapura), prekidali ga u pola rečenice i ljutito od njega tražili odgovore na navedena pitanja.

Iako je direktor TikToka u nekoliko navrata pokušao uvjeriti zakonodavce da TikTok ne špijunira Amerikance, čini se da njegovo dugotrajno svjedočenje nije umanjilo strahove zastupnika.

Nakon svjedočenja, Shou Chew je na službenom profilu TikToka komentirao rasplet cijele situacije.

 

@tiktok

Our CEO Shou shares his thoughts about the recent congressional hearing and everything TikTok is doing to make it a safe place to connect, create, share and learn.

♬ original sound - TikTok

 

„Naša je dužnost zaštiti 150 milijuna Amerikanaca koji koriste našu platformu. Osigurat ćemo da TikTok ostane platforma slobodne ekspresije i nećemo dopustiti da njime upravlja i jedna vlada!“, zaključio je.

 

Još vijesti