L.B. u Nakon predavanja

Apsolventica koja je napustila faks ponovo otvorila dušu: 'Čekala sam da povučem papire da kažem sve ovo'

Nastavlja s detaljima o tome zašto je napustila svoj fakultet na kojemu je studirala godinama. Ono što tvrdi uznemirujuće je.

18. srpnja 2022 11:38
Snimila je novi video nakon podizanja papira sa svog bivšeg fakulteta...

Snimila je novi video nakon podizanja papira sa svog bivšeg fakulteta... Foto: screenshot via TikTok@tekiis

Prošli tjedan pisali smo o apsolventici koja pod korisničkim imenom "tekiis" objavljuje na društvenim mrežama Instagram i TikTok.

vezano Njena je objava izazvala mnogo reakcija i komentara na račun rada fakulteta koji napušta... Akademska četvrt 'Dogurala' do apsolventure pa se ispisala s fakulteta: 'Nije normalno to što se događa ovdje'

Upravo je pomoću ovih mreža u javnost pustila sve informacije o nepravilnostima u radu njenog, sada već bivšeg, fakulteta na kojemu je studirala godinama, stigla do apsolventure, no, "više nije mogla".

Razvila je i anksiozni poremećaj... Razvila je i anksiozni poremećaj... Foto: screenshot Instagram@tekiis, via Studomat.ba

Kako je pojasnila u svojim prvim objavama, koje su izazvale buru među tamošnjim studentima, ali i zanimanje medija, 80 posto tamošnjih studenata studira dulje od 5 godina, a prolaznost je manja od 10 posto na nekim kolegijima.

Puna joj je kapa

Osim što, kako kaže, ispiti imaju "milijun dijelova", na njima nije tako jednostavno dobiti pozitivnu ocjenu.

Navela je razloge zašto se ispisala s fakulteta iako je došla do apsolventske godine Navela je razloge zašto se ispisala s fakulteta iako je došla do apsolventske godine Foto: screenshot via Instagram@tekiis, via Studomat.ba

Ona pak smatra da sve ovo, kao ni činjenica da zbog "pada" na eseju ili seminaru ne smiješ na kolokvij niti ispit te da zbog ovakvog sustava ocjenjivanja i provjera znanja studenti studiraju godinama.

 

@tekiiis eto objasnjenje 🥲 #fakultet #ew ♬ original sound - tekiis

 

Sada je snimila novi video, koji je podijelila na svom TikTok profilu, a u kojemu podrobnije pojašnjava zašto je otišla, kakvo je stanje na Filozofskom fakultetu u Sarajevu te na koji je fakultet predala papire i "prebacila" se na studij germanistike na Filozofskom fakultetu u Tuzli.

vezano Zatvorili vrata fakulteta, a studentima ništa nisu rekli... Vijesti Fakultet 'propao', a nisu javili studentima: Apsolventica sve prijavila policiji

Kako kaže, čekala je da povuče papire sa sarajevskog fakulteta da u videu prezentira sve što joj je "na duši" i detaljnije se osvrne na stanje na tom fakultetu.

Studenti ne bi smjeli pristajati na ovo

Na kraju je uputila apel studentima da se napokon zauzmu za svoja prava, umjesto da međusobno razmjenjuju informacije o kvalitetnim psiholozima i koliko su novih sijedih dobili.

"Nadam se da će studenti Filozofskog napokon dići guzice i izaći na prosvjede", poručila je.

vezano  Apsolventici prekipjelo pa 'oplela' po poslodavcima: 'Nismo vam dužni kuhati kave u firmama samo jer smo mladi' Karijera Apsolventici prekipjelo pa 'oplela' po poslodavcima: 'Nismo vam dužni kuhati kave u firmama samo jer smo mladi'

Još vijesti