V.K. u Akademska četvrt

Hrvatski studenti iskreno: Da ponovo biraju, bi li upisali isti studij?

Bi li upisali isti smjer da možete opet upisivati fakultet? Je li ispunio vaša očekivanja?

19. kolovoza 2022 12:45
Studentski centar Rijeka

Studentski centar Rijeka Foto: L.B., MojFaks

Nakon nekoliko godina studiranja na određenom smjeru, fakultetu i nekom gradu, svatko se barem jednom zapitao bi li upisali isto da mogu ponovno, sada nakon nekoliko godina.

Osim toga, nakon nekoliko godina studiranja svaki student može vrlo lako odgovoriti jesu li zadovoljni svojim fakultetom ili ne te je li fakultet ispunio očekivanja koja su imali.

vezano Imate vremena za prijavu! Vijesti U ovom hrvatskom sveučilišnom gradu studenti imaju pravo na 1000 kuna pomoći: Provjerite ispunjavate li uvjete

Upravo su ova pitanja postavili studentima Sveučilišta u Rijeci "kako bi dobili bolju sliku o drugim fakultetima i smjerovima", piše kišobran, studentska medijska platforma Sveučilišta u Rijeci.

"Ja sam zadovoljan faksom. Mislim kao i svugdje ima nekih stvari koje nisu logične baš uvijek i koje bi se možda mogle bolje napraviti, ali sveukupno ja sam dosta zadovoljan. Profesori i kolege su dosta pristojni i kolegijalni, mislim uvijek ima iznimki, ali su u manjini", kazao je Robert, student treće godine Medicinskog fakulteta u Rijeci

Na upit bi li ponovno upisao isto, odgovara: "Da ponovno nešto upisujemo, ja bi najvjerojatnije upisao opet isto."

"Da mogu birati, odabrala bih isto"

Pozitivan komentar dala je i Lara, studentica treće godine predškolskog odgoja s Učiteljskog fakulteta. "Meni se fakultet u cjelini jako sviđa. Atmosfera na faksu je opuštena i ugodna, zbog ničega se ne osjećaš loše i pod nekim velikim pritiskom", kaže studentica i dodaje da se u vrijeme ispita uz malo volje i truda sve može položiti.

vezano Timmy Hartera, prvi humanoidni robot u Hrvatskoj! Nakon predavanja Riječki student predstavio prvog humanoidnog robota u Hrvatskoj kojeg je napravio 'od nule'

Usto, hvali i profesore za koje kaže da se ne ustručava pitati ih nešto i da su uvijek dostupni za komunikaciju.

"Gradivo je takvo kakvo je, nešto je korisnije, a nešto malo manje. Isto tako je i s predmetima. Neke stvari se više puta ponavljaju, pa koliko bilo dosadno nekad mi je i drago podsjetiti se na neke važne informacije. Nismo imali puno prakse jer je došla korona, što mi je iskreno malo žao jer sam samo jednom bila u vrtiću i mislim da je to veliki nedostatak. Fakultet nudi i niz raznih dodatnih aktivnosti. Da ponovno mogu upisivati faks sigurno bi opet izabrala isto", kazala je studentica.

Ima i zahtjevnijih

Kao i prethodni kolege, i brucošica Vanja je zadovoljna svojim izborom studija povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

vezano Sveučilište u Splitu Nakon predavanja Studenti ovog grada kažu da je bolje kod njih nego u Zagrebu: 'Možeš piti kavu na rivi, a ne na asfaltu'

"Ja sam jako zadovoljna fakultetom, profesori su ok i jako mi se sviđa način predavanja koji je jako zanimljiv. No, ima naravno profesora koji su malo zahtjevniji pa se kod njih mora malo više potruditi, no sve u svemu jako dobro. I sviđaju mi se razne aktivnosti, terenske nastave koje još bolje pojasne samo gradivo i daju nama mogućnost da vidimo u stvarnom životu ono što i učimo", kazala je.

Većina ostalih propitanih studenata imali su slične odgovore, da su zadovoljni svojim izborom i fakultetom, pa su tako hvalili i fakultete, ali i samo Sveučilište u Rijeci.

izvor: kisobran.uniri.hr

Još vijesti