P.S. u Nakon predavanja

Božićno drvce iz perspektive kemičara: KTF Split oduševio originalnim ukrasima i dekoracijama

S fakulteta potiču na različitost u akademskoj zajednici, kako bi ona uvijek bila cijenjena.

28. prosinca 2022 13:12
Originalno božićno drvce studenata KTF-a u Splitu

Originalno božićno drvce studenata KTF-a u Splitu Foto: KTF Split/Facebook

Tijekom adventa i predbožićnog razdoblja, vidjeli smo svakakva božićna drvca koja su predivno ukrašena. Od raznoraznih lampica, kuglica, ukrasa, Orašara i snjegovića, ali ovo studentsko božićno drvce posebno se istaknulo.

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu na svojim je službenim Facebook stranicama objavio božićno drvce svojih studenata. Oni su ukrase birali na drugačiji način, u skladu sa svojom strukom.

Epruvete i tikvice umjesto kuglica

Tako da na drvcu ne vidimo niti jedan tipični božićni ukras, već razne kemijske pribore poput laboratorijskih čaša, epruveta, tikvica s ravnim i okruglim dnom i mnoge druge. Većina pribora i posuđa u sebi sadrži tekuće tvari zbog kojih ovo božićno drvce zaista izgleda posebno!

Kemičari su nas ovime oduševili, s obzirom na ideju, originalnost, ali i podudarnost s vlastitom strukom.

Poticanje različitosti u akademskoj zajednici

Vjerujemo da oni koji ne studiraju KTF ili nešto srodno, bi svakako htjeli jedno ovakvo originalno i netipično božićno drvce. Isto poručuju i s Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu.

„U vrijeme kada svi kopiramo jedni druge, potrudimo se kao akademska zajednica, da različitost ostane cijenjena“, napisali su u svojoj objavi.
 

Još vijesti