V.F. u Nakon predavanja

Da ne povjeruješ: Na božićnom koncertu FER-a profesori sviraju i pjevaju, a prodekani služe pića!

Ulaz je besplatan.

22. prosinca 2022 10:38
Mladi na partyju.

Mladi na partyju. Foto: clownbusiness via Shutterstock

 Možeš li zamisliti svog profesora koji te srušio na ispitu kako svira ili pjeva u bendu. Ili prodekana tvog fakulteta kako ti za šankom služi piće? Nećeš vjerovati, ali upravo to možeš doživjeti na ovom božićnom koncertu.

Danas, 22. prosinca u 20 sati se u KSET-u održava božićni koncert kojim će se obilježiti kraj Humanitarnog adventskog tjedna u KSET-u koji se održava od 19. do 22. prosinca. Ovu humanitarnu akciju organizira KSET i FER.

Tako će nastupiti dva benda koje su osnovali profesori s FER-a, Plava kada zaborava i ZKIST Band, a svirat će covere božićnih klasika.

„Plava kada zaborava (PKZ) je rock'n'roll bend garažnog tipa nastao u podrumu D zgrade FER-a. Kao i svaki podrumski bend, PKZ čine teško pronađeni bubnjar, samouki gitaristi i pjevači, priučeni basist (propali gitarist), klasično obrazovani klavijaturist, nekolicina harmonikaša različitih stupnjeva glazbene spremnosti, tamburaši i barem 7 back vokala. Sve su to članovi i alumniji Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS), a set liste su im obično šarenije od glazbenih ukusa članova“, piše na Facebook stranici FER-a.

„ZKIST Band je glazbeni projekt trenutnih i bivših članova Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije (ZKIST) Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Band se prvi put okupio pred Božić 2020. godine kada je u suradnji sa ženskim vokalnim sastavom Rezonanca (također bivšim članicama Zavoda) snimio svoj prvi cover pjesme Rockin' Around the Christmas Tree Brende Lee. Od tada se rado odaziva božićnim svirkama i akcijama“, objavili su.

Nakon nastupa bendova će posjetitelje zabavljati miksevi DJ-a Disco sekcije KSET-a.

Ali to nije sve! Kao šankeri u KSET-u radit će prodekani FER-a i posluživati pića uz pomoć redovnih šankera.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a sve dobrovoljne donacije na ulazu i šanku će ući u ukupni fond koji će biti doniran s ciljem da se blagdani uljepšaju djeci i obiteljima kojima je to najpotrebnije. Vjerujemo da je ovo nešto što definitivno ne želiš propustiti.

vezano Djed Božićnjak Laganini Obožavaš blagdane ili ti jednostavno idu na živce: Saznaj jesi li tim Djed Božićnjak ili tim Grinch?

vezano Pobjednice natjecanja u ukrašavanju božićnog drvca. Nakon predavanja Najljepše božićno drvce ukrasilo 8 studentica: Zaradile više od 1300 „lajkova“ – pogledajte zašto

Još vijesti