L.B. u Nakon predavanja

Djevojke u šoku nakon scene koju su doživjele na katamaranu prema Zadru: 'Ovo je sramota za hrvatski turizam'

Gužve, neugodnosti, neljubazno osoblje objekata… Neki turisti upoznaju i drugo lice hrvatskog turizma.

23. kolovoza 2022 12:16
Ovo će ljetovanje pamtiti po neugodnosti...

Ovo će ljetovanje pamtiti po neugodnosti... Foto: JGA via Shutterstock

Neugodnu uspomenu na ovogodišnje ljetovanje kući će ponijeti i dvije djevojke koje su se 21. kolovoza vraćale za Zadar, katamaranom koji je isplovio s Oliba.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Nakon izlaska proživjela dramu zvanu ZET noćna linija: 'Miris mokraće pomiješan s mirisom alkohola, prilaze mi 2 dečka...'

Prethodno su kupile povratnu kartu i u nedjelju u večernjim satima među prvima ušle u katamaran. Odlučile su sjesti na mjesto koje je bilo predviđeno za više osoba jer je u njihovoj grupi bilo pet djevojaka. No, netko je na tom mjesto ostavio kišobran koji je zauzimao dva sjedala, piše Fenix magazin.

Rezervirao mjesta pomoću vrećice i kišobrana

"Ne da taj dan nije bilo kiše, već je i u večernjim satima, kad se sve događalo, bilo jako vruće", kaže Iva K. Na drugom sjedalu je bila bijela vrećica.

Nakon što su neko vrijeme p i uvjerile se da nitko neće doći i sjesti na ta mjesta, pomaknule su kišobran i vrećicu pa zauzele ta mjesta.

vezano Neugodnost na autobusnoj stanici izazvala je osudu na društvenim mrežama. Vijesti Djelatnica na autobusnoj stanici odbila pomoći slijepoj studentici: 'Nije mi u opisu posla'

"Odmah je došao zaposlenik broda za kojeg su nam kasnije rekli da je kapetan, ali u to nismo sigurne, i pitao nas što tu radimo. Rekao je to drskim tonom glasa, čudeći se kako smo mu zauzele mjesto", govori Iva.

Nakon toga započela je prepirka sa zaposlenikom broda koji im je rekao da se maknu s mjesta na koja su sjele, štoviše rekao je djevojkama da je mjesta "rezervirao" tako što je na njih stavio vrećicu i kišobran.

Kad su ga podsjetile da su kupile kartu i time ostvarile pravo da sjednu na slobodna mjesta, zaposlenik broda upitao je djevojke "gdje im je kultura" kad tako razgovaraju s njim.

vezano Zagreb Imotski Nakon predavanja [FOTO] Blagdansko putovanje iz noćne more: 300 kilometara stajali jer u busu nije bilo mjesta! Bivši student FPZ-a tvrdi: 'Ovo je opasno...'

"A gdje je vama kultura? Kako to razgovarate s nama, kako vas nije sram, kupile smo kartu i imamo pravo sjesti ako je slobodno kao i svi putnici, ne možete vi rezervirati mjesto za nekoga samo zato što tu radite", nastavile su djevojke.

"Bi li starijima ili turistima rekao 'aj odlazite'?"

No, s obzirom da je cijela situacija kulminirala te su i ostali putnici počeli obraćati pozornost na to što se događa, djevojke su ustale i otišle.

"Nije problem bilo ustati se i prijeći na drugo mjesto. Da je došao i na lijep način rekao kako je to mjesto rezervirao za nekog svoga pa nas zamolio da se premjestimo, mi bi se premjestile bez pogovora. Ovako kako je to učinio je sramota. Bi li isto tako postupio da su tu bili stariji putnici? Bi li nekoj gospođi ili gospodinu od 70-tak godina rekao 'aj odlazite' ili 'brišite'. Bi li nekim turistima rekao 'aj odlazite'. Kakvu bi sliku o Hrvatskoj i hrvatskom turizmu ostavio? To je sramota!", zaključila je Iva.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Da, ovo se stvarno događa! Studenti koji nisu iz Zagreba pričaju o traumama koje doživljavaju kad se sa studija vraćaju kući

Budući da djevojke ipak ne žele da zaposlenik katamarana, ma na kojoj on poziciji bio, ima problema na poslu, nisu željele spominjati ime katamarana, no oni koji su odgovorni će se prepoznati.

"Nažalost, ovakve situacije nisu rijetkost i mi samo želimo da taj čovjek, kao i svi ostali, razmisle kako će nekome pristupiti i na koji način će to učiniti. Nije on 'bog i batina' samo zato što tamo radi", tvrde djevojke ističući kako ima i onih koji se jako potrude oko svojih gostiju, a ovakvi pojedinačni slučajevi narušavaju sveukupnu sliku o hrvatskom turizmu.

izvor: fenix-magazin.de

Još vijesti