Moj Faks u Nakon predavanja

Zanimaju te tematika ljudskih prava, lokalno aktivističko djelovanje i regionalna suradnja? Pridruži se ovoj ljetnoj aktivističkoj školi!

Troškove putovanja, smještaja i prehrane snose organizatori.

31. svibnja 2023 15:20
Ljetna aktivistička škola

Ljetna aktivistička škola Foto: Canva

Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske i Inicijativa mladih za ljudska prava iz Srbije organiziraju „i ŠČa ćemo sad?“ regionalnu ljetnu aktivističku školu za mlade iz Hrvatske i Srbije koja će se održati u Daruvarskim toplicama od 2. do 8. 7. 2023. godine.

Ako voliš ljeto i kupanje, ali ujedno želiš raditi na osobnom razvoju kroz stjecanje novih znanja, vještina i poznanstva ovo bi mogla biti prilika za tebe. Poziv je otvoren za osobe od 18 do 30 godina iz Hrvatske i Srbije.

Prijavi se na „i ŠČa ćemo sad?“ regionalnu ljetnu aktivističku školu za mlade i provedi nezaboravnih tjedan dana s 30 mladih osoba koje dijele tvoje interese! Kroz ljetnu ćeš školu steći dodatna znanja o ljudskim pravima te pravima nacionalnih i etničkih manjina, osvijestiti vlastite predrasude i stereotipe te se osnažiti za borbu protiv diskriminacije.

Naučit ćeš bolje kritički promišljati te jasnije razlikovati pojmove poput nacionalizma i domoljublja. Imat ćeš priliku umrežiti se s vršnjacima/kinjama koji dolaze iz raznih krajeva Hrvatske i Srbije, s kojima ćeš moći razmjenjivati mišljenja i uspostaviti daljnju suradnju za postizanje pozitivnih društvenih promjena.

Program škole sastojat će se od brojnih interaktivnih metoda neformalnog obrazovanja, radionica i grupnog rada koje ćeš kasnije i sam_a moći primjenjivati u lokalnoj zajednici. Kroz ove ćeš aktivnosti razvijati svoje komunikacijske vještine, empatiju, kreativnost, kritičko promišljanje te steći pregršt korisnih znanja.

Tijekom škole moći ćeš odabrati i radnu grupu u koju želiš biti uključen/a (medijska grupa, istraživačka grupa, umjetnička grupa i grupa koja će pisati školski dnevnik).

Ukoliko si zainteresiran/a za sudjelovanje u školi, prijavi se ovdje. Vremena imaš do petka, 9. 6. 2023. u podne.

Prednost pri odabiru za sudjelovanje imat će osobe koje pokažu visoku razinu motiviranosti za sudjelovanje na ljetnoj školi.

Svi sudionici i sudionice škole će po završetku škole dobiti Youthpass potvrdu o sudjelovanju. Uvjet za dobivanje potvrde je sudjelovanje na svim danima programa.

Još vijesti