S.D. u Nakon predavanja

Istraživanje pokazalo da studenti sve češće odustaju od fakulteta da bi očuvali svoje mentalno zdravlje!

Odlaze s fakulteta, ali bez diplome.

27. travnja 2023 10:54
Nije lako biti student

Nije lako biti student Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Studija Sveučilišta u Bostonu iz 2022. pokazala je da je u posljednjih osam godina depresija među studentima porasla za gotovo 135%, dok se anksioznost povećala za 110%.

Nova Gallupova anketa, također je pokazala uznemirujuće podatke. Čak je 41% studenata, koji trenutno polažu nekakav studentski program, razmišljalo o prekidu obrazovanja u posljednjih šest mjeseci.

Ova statistika značajno je porasla od prve godine pandemije COVID-19, kada je 33% studenata ozbiljno razmišljalo o napuštanju studija.

Istraživanje je provedeno na 12.015 odraslih Amerikanaca u dobi od 18 do 59 godina, između listopada i studenog prošle godine, a sudionici su morali imati srednju stručnu spremu te aktivno studirati.

Čak 55 posto studenata želi napustiti studij zbog izrazitog emocionalnog stresa, a njih 47 posto izjavilo je da želi odustati od akademskog obrazovanja zbog lošeg mentalnog zdravlja, prenosi New York Post.

Iznenađujuće, najmanje spominjan razlog želje za odustajanjem, bio je taj da studentima diploma ne bi pomogla u budućnosti i u poslovnom svijetu.
 

Još vijesti