S.D. u Nakon predavanja

J. K. Rowling odgovorila na zahtjev aktivista za bojkot nove „Harry Potter“ serije: „Poduzela sam mjere opreza i pripremila veliku zalihu šampanjca!“

Hoćete li vi bojkotirati novu seriju?

24. travnja 2023 14:23
Joanne Rowling

Joanne Rowling Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock

Poznata autorica Harry Potter serijala, J. K. Rowling, unazad nekoliko godina mnoge obožavatelje razočarala je svojim kontroverznim komentarima o transrodnim osobama, a kod nekih je izazvala i bijes.

 

Komentare, zbog kojih je prozvana TERF-om (trans-ekskluzivna radikalna feministica), uz fanove franšize kritizirale su i mnoge zvijezde njenih filmova, poput Emme Watson.

Polemika o njenim izjava, na društvenim mrežama, opet se pokrenula zbog najave nove Harry Potter serije koju će Rowling osobno producirati.

 

 

Na kritike zgroženih Potterheadsa koji osuđuju njene izjave te zbog njene umiješanosti u produkciji serije pozivaju javnost na bojkot, spisateljica je odgovorila sarkastičnom objavom.

 

 

„Strašne vijesti koje se osjećam dužnom podijeliti. Aktivisti pokušavaju organizirati još jedan bojkot mog rada, ovaj put TV serije Harry Potter. Kao što je unaprijed rečeno, unaprijed sam se naoružala, poduzela sam mjere opreza i pripremila veliku zalihu šampanjca“, podijelila je na svom Twitter profilu.

 

 

Iako je većina komentatora reagirala negativno na njenu objavu, neki su joj ipak pružili podršku.
 

Još vijesti