Pastor koji tvrdi da može lebdjeti

Nedavno je na Twitteru osvanuo video koji je objavio profil „Protestia“, a na kojem pastor pokušava dokazati da može „hodati po zraku“, to jest lebdjeti. Videozapis je originalno objavljen 2015. godine, no nedavno je generirao preko 13 milijuna pregleda u samo nekoliko dana.

 

 

Naime, na snimci se može vidjeti pastor koji silazi niz stepenice i na zadnjoj zastaje. Baš tada kadar prikazuje samo njegova stopala koja se nalaze nekoliko centimetara iznad poda i lebde.

Zanimljivo je da se na videu, u tom trenutku ne vidi ništa drugo pa je internet jasno prepoznao ovaj video kao lažan i komičan.

Nakon što se vratio na sigurno tlo, kamera se opet prikladno pomiče unatrag i vidimo pastora kako ponosno stoji s rukama raširenim od tijela.

Iako velik dio korisnika Twittera smatra da je video lažan, mnogima još nije jasno za što se i kako pastor pridržavao dok je „lebdio“.

 

 

Prema Only Skyu, „lebdeći čovjek“ je navodno kontroverzni pastor Shepherd Bushiri, koji je 2020. pobjegao iz Južne Afrike u Malavi nakon što je optužen za silovanje, prijevaru i pranje novca.
Njegove propovijedi na nogometnim stadionima često privuku između 90.000 i 100.000 ljudi, a Bushirijeva puna crkvena titula je „General Overseer Prophet“ Shepherd Bushiri, dok on sebe naziva i „Major 1“.

Usprkos njegovoj popularnosti, korisnici Twittera nisu se smilovali nad Bushirijem te su vrlo kritično (poneki i urnebesno) komentirali ovaj njegov potez.

„Ne. On zapravo ne hoda. Lebdi, nepomičan, nad istim mjestom nekoliko trenutaka. Ono što ne vidimo jest da se drži za zid i ogradu stepenica (ili ga podupire nešto drugo). On je također trgovac vrijedan preko 150 milijuna dolara i poznato je da je svojoj četverogodišnjoj kćeri za rođendan kupio Maserati od 400.000 dolara. Ne zvuči li ovo više kao bogataš u Bibliji od kojeg je Isus tražio da ostavi svoje bogatstvo i slijedi ga? Ne vjerujem da je Isus na to mislio kada je tražio da uzmemo svoj križ i svakodnevno ga slijedimo“, rekao je ozbiljno jedan komentator.

Dok je jedne ova objava opasno naljutila, druge je dobro nasmijala.

„Bio sam ateist dok nisam vidio ovaj nedvojbeno uvjerljiv video. Hvala plutajućem župniku“, rekao je sarkastično jedan korisnik ove platforme.
 

lebdeći pastor pastor koji hoda po zraku protestia Shepherd Bushiri Maserati

Još vijesti