L.B. u Nakon predavanja

Mensa ponovo testira vašu inteligenciju! Pogledajte primjer zadatka i provjerite imate li šanse

Unatoč ciničnoj opaski nekih da je kvocijent inteligencije „ono što se mjeri testovima inteligencije“, vjerujemo da bi svakome laskalo biti u društvu članova Mense.

22. studenog 2022 11:44
Test inteligencije.

Test inteligencije. Foto: New Africa via Shutterstock

Ako vas oduvijek „kopka“ koji biste rezultat ostvarili na testu inteligencije, ovaj tjedan nosi vam priliku da to napokon saznate!

Hrvatska Mensa održat će posljednje ovogodišnje testiranje pristupnika u Zagrebu i to 26. studenog na Filozofskom fakultetu.

Rekordan interes ove godine

Ove godine Hrvatska Mensa obilježava 25 godina postojanja uz podatke o rekordnom interesu javnosti. Naime, 8. studenoga 2022. u Udruzi je po prvi put od osnutka premašena brojka od 1200 članova u jednoj godini, s trenutnim brojem od 250 članova više nego godine (2005.) u kojoj je dosegnut najveći broj članova do ove godine, te s gotovo 400 članova više u odnosu na 2021. godinu.

Za učenike i studente organizirali su i posebnu cijenu testiranja pa će tako mladi provjeru svoje inteligencije platiti 100 kuna (13,27 eura) dok je cijena za sve ostale sugrađane 145 kuna (19,24 eura).

Iz Mense naglašavaju da su testovi rodno i dobno neutralni te se zasnivaju isključivo na slikama stoga vam za uspješan rezultat nije potrebno prethodno znanje, ne morate biti „maher” u matematici, imati neku određenu razinu obrazovanja niti znanje jezika.

Pogledajte i pokušajte riješiti primjer zadatka s testiranja!

Primjer zadatka s testiranja inteligencije u Mensi. Primjer zadatka s testiranja inteligencije u Mensi. Foto: Hrvatska Mensa, promo

Savjeti za bolji rezultat

Za one koji planiraju iskoristiti ovu priliku, donosimo savjete sestara, studentica i članica Mense Hrvatska, Ive i Ane Mikulčić. Kako su nam imale prilike kazati u razgovoru s nekoliko studenata, članova ove udruge, bitno je stres svesti na najmanju moguću mjeru.

„Najbitnije je da umanjimo stres jer nam to negativno utječe na rješavanje, tako da bih svakako preporučila dobro se naspavati, kvalitetno najesti, prošetati dio puta do mjesta testiranja i, naravno, ne kasniti“, savjetuje Iva.

„Mislim da je najbolja stvar koju možete napraviti, da test prođe dobro, pobrinuti se da ne dođete na test gladni, umorni i slično. Nekakve druge pripreme nema. Test je neverbalan i nije potrebno nikakvo predznanje za njega“, dodaje Ana.

Poziv na testiranje inteligencije. Poziv na testiranje inteligencije. Foto: Hrvatska Mensa, promo

Rezultati testiranja stižu na vašu e-mail adresu u roku od mjesec dana, a ukoliko zbilja „zabljesnete“ i ostvarite rezultat bolji od 98 posto onih koji se podvrgnu testiranju, na vašu će adresu stići i pozivnica za učlanjenje u ovo društvo najinteligentnijih osoba na svijetu.

Osim ugodnih druženja i zanimljivih putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti o kojima detaljnije možete pročitati ovdje.

vezano Luka Juričanec, Mensa Hrvatska Nakon predavanja Najpametniji Hrvati: Razgovarali smo sa studentima – članovima Mense: 'Naša druženja nisu teorija zavjere'

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Kreću testiranja za Mensu po hrvatskim fakultetima – riješite test i provjerite možete li 'upasti'

Još vijesti