S.D. u Nakon predavanja

Na ljestvici 25 najljepših europskih destinacija Plitvička jezera ispred rimskog Koloseuma, a na listi se nalazi i jedan hrvatski grad

Ljepotu tog grada prepoznali su i razni filmski producenti

27. ožujka 2023 15:30
Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera Foto: Ilse/Unsplash

Listu 25 najljepših destinacija u Europi, koja se sastoji od neotkrivenih plaža, malenih gradova i već popularnih turističkih destinacija, nedavno je objavio turistički magazin Travel+Leisure.

„Iako nije teško naletjeti na (ili potražiti) fotogenično odredište, definiranje najljepših mjesta u Europi malo je teže jer ih ima jako puno“, tvrde autori.

Prvo mjesto je tako zauzela Villa Rufolo u talijanskom gradiću Ravello , za koju navode da svojim vrtovima, arhitekturom i pogledom na Tirensko more, hipnotizira svakog posjetitelja.

Na drugo mjesto ove liste stavili su plažu Egremni u Grčkoj, a na treće Nacionalnu palaču Pena koja se nalazi u Portugalu.

Palača Pena u Portugalu Palača Pena u Portugalu Foto: Mark Lawson/Unsplash

Na deseto mjesto (ispred Rimskog Koloseuma) svrstali su Nacionalni park Plitvička jezera, a Dubrovačke gradske zidine zauzimaju 19 mjesto na ovoj listi.

Nacionalni park Plitvička jezera Nacionalni park Plitvička jezera Foto: Ilse/Unsplash

„Obavezna aktivnost na svakom putovanju Biserom Jadrana, šetnja kultnim Dubrovačkim zidinama pruža posjetiteljima neusporediv pogled na njegove zaštitne utvrde, bastione i kule, prepoznatljive crvene krovne ploče, plavo mora i obližnje otoke“, izdvojili su.

Dubrovačke zidine Dubrovačke zidine Foto: Sorin Cicos/Unsplash

Na listi su se još našli gradovi i destinacije iz Italije, Španjolske, Crne Gore i drugih europskih zemalja.

Popis destinacija, sastavljen od strane Travel+Leisure magazina, možete pogledati na njihovoj stranici.

 

Još vijesti