M. P. u Nakon predavanja

Vrhunski predavači o liječenju problema koji je sve češći kod žena

U programu su predavanja i praktične radionice znanja

1. ožujka 2023 11:47
Jajnici

Jajnici Foto: Nadezhda Moryak/Pexels

Kako stoji na službenim stranicama Medicinskog fakulteta, 1. ožujka 2023. godine održava se prvi Studentski simpozij o sindromu policističnih jajnika koji je namijenjen studenticama i studentima Sveučilišta u Zagrebu, a pozvani su i studenti s ostalih sveučilišta koji su zainteresirani za navedenu temu. Simpozij će se odvijati u prostorijama Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu.

Cilj ovog događaja je sudionicima omogućiti pristup novim i relevantnim informacijama koje će povećati razinu svijesti o sindromu policističnih jajnika koji je sve češći i prisutniji kod žena. Također, predavači će pokušati približiti načine liječenja i ublažavanja simptoma iz četiri različita područja medicinskih specijalnosti:

  • ginekologije i opstetricije
  • dermatovenerologije
  • psihijatrije
  • endokrinologije u kombinaciji s dijabetologijom i nutricionizmom

U organizaciji sudjeluju Studentske sekcije gore navedenih medicinskih specijalnosti i sekcija koja se bavi promocijom pravilne prehrane i zdravlja Medicinskog fakulteta. Na simpoziju će sudjelovati četiri vrhunska predavača, a nakon predavanja slijede praktične radionice znanja o ovom problemu koji je sve češći kod žena, stoji na mef.unizg.hr.

Detalji simpozija dostupni su na društvenim mrežama događaja.

Još vijesti