MojFaks u Nakon predavanja

Na 'studentskoj' liniji 236 'kampiraju' zetovci!? Do 4 kontrolora istovremeno u autobusu: 'Dosad ih nikad nije bilo'

Iako kontrola u ZET-ovom prijevozu nije nesvakidašnja pojava, na liniji 236 je nešto čemu se studenti Kampusa Borongaj uistinu nisu nadali.

11. listopada 2022 14:06
Studenti u javnom prijevozu, autobusna linija 236

Studenti u javnom prijevozu, autobusna linija 236 Foto: S.D., MojFaks

Naime, autobusna linija 236 većinski služi prijevozu studenta od stanice "Kampus Borongaj" do stanice "Čavićeva" i obratno.

vezano Komentatorima se nije svijdelo njegovo ponašanje Nakon predavanja Posvađao se s kontrolorom jer nije imao kartu pa prozvao ZET-ovce zbog 'nekulture': Ovakve reakcije sugrađana nije očekivao

Uz jedno neočekivano pozitivno iznenađenje, redovni dolazak busa na stanicu po rasporedu kako je i raspisano, prvi tjedan predavanja studenti i ostali putnici susreli su se s još jednom nenadanom pojavom koja je izazvala mnoštvo negativnih reakcija.

Tri stanice "studentske" linije 236

Putnici koji koriste ovu liniju od početka akademske godine ne mogu se "švercati". Izvori tvrde da se na ovoj ruti koja podrazumijeva samo tri stanice (polazak od Čavićeva-Gospića i zadnja stanica na Kampusu Fakultet) već tjedan dana konstantno susreću s kontrolom.

U busu je u isto vrijeme par kontrolora (najčešće oko njih čak četvero) koji stoje na prvim vratim i kroz vožnju pregledavaju karte.

vezano Slika nije pronađena Laganini Zbog susreta s kontrolorom ZET-a završila u suzama : 'Bila sam studentica, u džepu samo 10 lipa'

Prije nekoliko dana smo i sami otišli provjeriti dane informacije te je situacija u busu bila točno onakva kako su ju ogorčeni studenti i opisali. Od reakcija putnika zbog konstantne kontrole sigurno se nijedan ZET-ovac, koji svoj posao zadnjih dana obavlja na navedenoj linije, nije tamo osjećao "dobrodošlim".

"Sve sami studenti", tvrdi naš izvor... Foto: S.D., MojFaks

Neki student situaciju smatraju pomalo komičnom te ističu da im nije jasno zašto je tolik broj kontrolora u istom busu cijelo vrijeme.

Dosad susrela kontrolora samo jednom

Lea, studentica sociologije kaže da bi bila jako iznervirana trenutnom situacijom da si nije već kupila pokaz.

"Malo je naporno što otvaraju samo prednja vrata pa se duže čeka pokret. Ne znam koja je poanta da dolaze tu sada, nakon što godinama nitko nije kontrolirao liniju. To je studentska linija i tu su studenti mogli dosta uštedjeti, pogotovo u ovo vrijeme", kazala je.

Studentica Fakulteta hrvatskih studija tvrdi da se s kontrolom, u svom studiranju unutar zadnje četiri godine, dosad susrela samo jednom i to na prvoj godini.

vezano Slika nije pronađena Laganini Nije imala kartu, ali se ipak 'izvukla' bez kazne – evo što je pokazala i rekla odlučnom ZET-ovcu

"Tada su mi kontroleri objasnili kako to rade jer nitko ne kupuje karte pa su mislili ukinut' liniju, i zamolili su nas da počnemo kupovat karte/registrirat pokaze kako se ne bi ponovilo. Valjda se ove godine situacija ponavlja, ne znan postoji li i drugi motiv za iznenadnu kontrolu", tvrdi studentica.

Karta za vožnju koja traje 3 minute

Lara, studentica komunikologije na Fakultetu hrvatskih studija tvrdi da kontrolori i sam ZET znaju da se tom linijom isključivo voze student od kojih mnogi ne stanuju u Zagrebu te ovaj potez smatra sramotnim.

Uz sva poskupljenja vjerojatno su se mnogi student nadali da će ovdje uštedjeti koju kunu, ali očigledno uz nemilosrdnu inflacije neće više moći izbjeći ni plaćanje karata za vožnju od tri autobusne stanice u trajanju od 5 minuta.

vezano 'Pomoć! Moram li dati kontroloru svoju osobnu?' Zagrebački studenti podijelili su svoja iskustva, a ovo su najbolji komentari Laganini 'Pomoć! Moram li dati kontroloru svoju osobnu?' Zagrebački studenti podijelili su svoja iskustva, a ovo su najbolji komentari

O tvrdnjama studenata koji koriste ovu liniju poslali smo upit i ZET-u, kao i o režimu kontrole i promijeni li se možda dinamika iste s početkom akademske i školske godine, no do objavljivanja članka nismo dobili odgovor, iako smo ga čekali nekoliko dana.

Dodatno, nakon službenog upita, studenti javljaju da se situacija što se kontrole tiče, u ovom drugom tjednu predavanja vratila na "staro", što znači da su kontrolori ponovo iščeznuli iz autobusa koji prometuju na ovoj liniji.

Još vijesti