M. P. u Nakon predavanja

Sveučilište na obali organizira zanimljivi festival: Pogledaj koje aktivnosti očekuju posjetitelje

Cilj ovog događaja je motivirati mlade ljude za istraživanje.

31. ožujka 2023 10:10
Festival znanosti u Splitu

Festival znanosti u Splitu Foto: Pop Tika/Shutterstock

Festival znanosti u Splitu održat će se od 24. do 29. travnja, a brojne aktivnosti odvijat će se na različitim lokacijama u Splitu i okolici kao što su Solin, Sinj, Mosor, Omiš i drugi. Cilj ovog događaja je javnosti približiti znanost, poboljšati javnu percepciju znanstvenika, informirati o aktivnostima i rezultatima u području znanosti i umjetnosti te motivirati mlade ljude za istraživanje.

Tijekom šest dana Festivala , posjetitelje očekuje gotovo 200 aktivnosti koje uključuju radionice, predavanja, prezentacije, izložbe, pokuse, tribine, okrugle stolove i još mnogo toga. Sve aktivnosti u sklopu bogatog programa ovogodišnjeg izdanja su besplatne za sve građane, stoji na službenim stranicama Sveučilišta u Splitu.

Tema ovogodišnjeg Festivala je „Priroda i društvo“, a uz angažman sastavnica Sveučilišta u Splitu u program su se uključili i muzeji, instituti, osnovne i srednje škole, vrtići, Nastavni zavod za javno zdravstvo, KBC Split i brojne udruge koje su obogatile program ove manifestacije.

Detaljan program ovog Festivala možete vidjeti u dokumentu na službenim stranicama Sveučilišta u Splitu i pronaći neku aktivnost za sebe. Organizatori ovog događaja dostupni su i na društvenim mrežama gdje im možete postaviti više pitanja u vezi programa.

Još vijesti