S.D. u Nakon predavanja

Na zahtjev sveučilišta, na razmjenu je došao prije početka semestra, a onda su ga deportirali

Što biste vi učinili na njegovom mjestu?

14. travnja 2023 12:49
Kofer i putovnica

Kofer i putovnica Foto: Skitterphoto via Pixabay

Rasikh Aziz, međunarodni student koji je otputovao u Ujedinjeno Kraljevstvo nije dočekan toplom dobrodošlicom, kako se nadao.

Naime, služba Pravnog fakultet, na kojem je trebao studirati, netočno ga je obavijestila da u UK mora doći do listopada 2022. na poslijediplomski studij koji počinje u siječnju 2023., prenosi Observer.

Na njihov zahtjev preselio se u Ujedinjeno Kraljevstvo te se pojavio na sveučilišnom kampusu u Birminghamu, gdje je imao uvodni ispit. Tada je bio podvrgnut provjeri osobnih podataka i izdana mu je studentska iskaznica, a u siječnju je bez problema počeo pohađati nastavu.

Tek sljedećeg mjeseca, kada je kontaktirao međunarodni prijemni tim u vezi s drugim pitanjem, rekao je da su ga službenici obavijestili da je stigao nekoliko tjedana ranije nego što je trebao te mu je rečeno da će se morati vratiti u Pakistan, a studij nastaviti naknadno ili završiti tečaj online.

U početku je dobio jedan dan da potvrdi svoju odluku, a u naknadnoj e-poruci rečeno mu je da ga se, budući da je stigao prije datuma početka u siječnju, ne smatra studentom na navedenom sveučilištu. Zbog tog saznanja, sveučilište mu je ukinulo stipendiju i prijavilo ga Ministarstvu unutarnjih poslova.

„To nije pogreška s moje strane, ali mene se kažnjava zbog nje”, rekao je. “Osjećam se obeshrabreno, povrijeđeno i zabrinut sam za svoju budućnost”, rekao je Aziz.
 

Još vijesti