Studentski dom Lašćina.

Svaki studentski restoran funkcionira na drugačiji način. U nekima studenti prvo naručuju i odmah plaćaju hranu pa ju tek onda preuzimaju, dok se negdje prvo naruči, pojede, a račun se plaća pri izlasku iz restorana.

Raznolikost sustava naručivanja, plaćanja i preuzimanja hrane možda je najočitija u Zagrebu, s obzirom na broj studentskih restorana. No, pojedini studenti otkrili su nam kako im je možda najkompliciraniji sustav u najmanjem zagrebačkom studentskom domu Lašćina.

Naime, tamo se nalazi i najmanja menza, ali s ponešto drugačijim sustavom nego u ostalim menzama. Na Lašćini postoji svakodnevni meni jela, kao i u svakoj menzi, koji se sastoji od juhe, glavnog jela, salate, kruha i ponekog deserta. Osim menija, studenti mogu birati i među ostalim izborom gdje sami kombiniraju glavno jelo s prilogom, salatom i ostalim dodacima.

Menza podijeljena na dva dijela

Nakon narudžbe kod tete na blagajni, studenti odmah plaćaju račun i s njime podižu naručenu hranu. No, ovdje dolazimo do velike i mnogima komplicirane razlike u odnosu na ostale restorane.

Menza na Lašćini sastoji se od dva dijela gdje studenti uzimaju svoju hranu. Jedan dio se veže uz meni jela jer se tamo samo i isključivo preuzima meni, ukoliko ste njega naručili. Drugi dio menze je za preuzimanje jela na izbor, što znači da tamo ne možete preuzeti meni, već samo ono što je taj dan na izboru, kao što niti na odjeljku za meni, ne možete pokupiti hranu koja ulazi u izbor.

Ova razlika često buni nove studente jer odu na krivi odjel pokupiti svoju hranu pa ih tete preusmjeravaju na onaj ispravan. Vjerojatno jedan od glavnih razloga zašto na Lašćini menza tako funkcionira je sustavna organizacija.

Nemoguće kombinirati meni s ostatkom izbora

S obzirom na to da je menza mala, podijeljeni su u dvije prostorije, jedna za meni, druga za izbor, pa na svakom odjelu tete imaju pri ruci samo onu hranu koja tamo pripada – bilo to ono što je na dnevnom meniju ili na izboru za kombinaciju različitih jela.

Osim toga, prilikom naručivanja nije moguće kombinirati pojedine stvari iz menije s nečim što je taj dan na dnevnom izboru. Što znači da ne možete iz dnevnog menija uzeti samo prilog, a glavni dio iz ostalog izbora.

Studenti, ne brinite!

No, studenti, nemojte se bojati ako i pogriješite jer će vas netko uvijek usmjeriti i pomoći vam. Naposljetku, tete na Lašćini su poznate po svojoj iznimnoj ljubaznosti i dobroti pa vam zbunjenost nitko neće zamjeriti!

studentski dom lašćina menza na Lašćini studentski restorani Menze u Zagrebu dnevni meni lašćina

Još vijesti