L.B. u Nakon predavanja

8 nevjerojatnih jesenskih fotografija Plitvičkih jezera: Evo kad u ovim ljepotama možete uživati po povoljnijoj cijeni!

'Tiho, o tiho govori mi jesen: šuštanjem lišća i šapatom kiše...' Na Plitvičkim jezerima, jesen ćete čuti još i jasnije...

21. rujna 2022 13:17

Turističko razgledavanje plitvica brodom Foto: Andrew Mayovskyyn via Shutterstock

Jesen je najljepša u prirodi, pogotovo na Plitvičkim jezerima. Foto: Fesus Robert via Shutterstock

Turisti obilaze Plitvička jezera Foto: Patchanokk via Shutterstock

Sve nijanse jeseni na Plitvičkim jezerima... Foto: Fesus Robert via Shutterstock

Veličanstveni prizori od kojih zastaje dah... Foto: Andrew Mayovskyyn via Shutterstock

Idealno okruženje za napuniti baterije... Foto: Andrew Mayovskyyn via Shutterstock

Nakon vrućeg, sunčanog i aktivnog ljeta, dolazi vrijeme za bezbroj nijansi jeseni, kišu, pomalo sjetno i nostalgično raspoloženje na samom početku nove akademske godine koje će ubrzo zamijeniti užurbanost i stres zbog turbo-brzine u koju nas tjeraju obaveze na fakultetu.

vezano Slika nije pronađena Laganini Zaboravi na ispite u prirodi koja odmara um: Proljeće na Plitvicama uz ogroman studentski popust

Zašto se ne počastiti predivnim izletom u prirodu, po povoljnoj cijeni?

Promo-cijena u Mjesecu hrvatskog turizma

Već tradicionalno, Nacionalni park Plitvička jezera u Mjesecu hrvatskog turizma nude povoljniju cijenu ulaznica svim posjetiteljima.

I dok je proteklih godina povoljniji tjedan varirao vremenski, pa bi nekada bio u prvoj, a nekad u drugoj polovini listopada, ovaj put imate priliku uštediti koju kunu i uživati u ljepotama ovog hrvatskog dragulja na samom početku mjeseca, od 1. do 9.10.

vezano NEMOJ propustiti OVU priliku: Jesenska posjeta Plitvicama prihvatljiva studentskom džepu! Laganini NEMOJ propustiti OVU priliku: Jesenska posjeta Plitvicama prihvatljiva studentskom džepu!

Ovih tjedan dana za ulaznicu ćete morati izdvojiti samo 80 kuna, što je odlična prilika za uštedu, jer je u listopadu cijena redovne studentske karte čak 30 kuna viša i iznosi 110 kuna. Za ostalo građanstvo ova je cijena još i viša pa u listopadu iznosi 180 kuna, a u periodu od lipnja do kraja rujna čak 300 kuna!

Nacionalni park Plitvička jezera najstariji je i najveći nacionalni park Republike Hrvatske.

Prvi hrvatski nacionalni park

Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj.

Iako je park predivan u bilo koje doba godine, jesen je ipak posebna i nudi poseban doživljaj veličanstvene prirode u svom jesenskom izdanju: jutarnje izmaglice, nebrojene nijanse zlata, okera i vina na listopadnome drveću, tihi smiraj prirode koja će uskoro utonuti u zimsku hibernaciju i odmor do nove vegetativne sezone.

vezano Nakon izolacije na izlet? Ovog proljeća karta za Plitvice posebno povoljna za studente s iksicama Laganini Nakon izolacije na izlet? Ovog proljeća karta za Plitvice posebno povoljna za studente s iksicama

S obzirom na blizinu Zagreba, ali i Rijeke, Plitvička jezera su idealna lokacija za izlet i punjenje baterija u prirodi, što nam je svima potrebno, posebice prije početka prvih kolokvija i seminara.

Još vijesti