S.D. u Nakon predavanja

Najiščekivanije videoigre 2023. godine: Fanovi Harryja Pottera posebno će se oduševiti!

Neki „gaming“ klasici dobili su nove nastavke!

5. Siječnja 2023 12:11
Peron 9 i tri četvrtine

Peron 9 i tri četvrtine Foto: Aditya Yivas/Unsplash

Zadnjih nekoliko godina, u kojima vlada takozvana nerd kultura, videoigre je preoblikovala iz hobija u kojem sudjeluje malena supkulturna zajednica u potpunu mainstream opsesiju.

Iako kod nas zanemarena, gaming industrija jedna je od najbrže rastućih i profitabilnih na svijetu, a prema nekim autorima u svijetu zapošljava čak 660.000 stalnih radnika.

Iako će se većina uživatelja ovog hobija složiti da 2022. nije bila godina za videoigre (ako izuzmemo neke igre poput „God of War Ragnarök”), 2023. bi ih mogla oduševiti. Od nastavaka legendarnih klasika poput „The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”, još jednog dodatka ovoj popularnoj franšizi pa do igrice „Hogwarts Legacy”, ove godine svatko će pronaći nešto za sebe. 

THE LEGEND OF ZELDA

Jedna od najinovativnijih i zanimljivijih igara ovog desetljeća „The Legend of Zelda: Breath of the Wild” dobila je i nastavak. Zabilježite 12. svibnja na mobitelima i kalendarima jer dan izdanja ove igrice ne smijete propustiti.

The Legend of Zelda The Legend of Zelda Foto: Ryan Quintal/Unsplash

HOGWARDS LEGACY

Najpopularnija filmska franšiza napokon je dobila videoigru koja bi mogla ispuniti očekivanja svih fanova Harry Pottera. 

Hogwarts pismo Hogwarts pismo Foto: Tuyen Vo/Unsplash

HOLLOW KNIGHT: SILKSONG

Dugo iščekivani nastavak metroidvanije Hollow Knight zakazan je za izlazak tijekom 2023. godine, a biti će dostupan na raznim konzolama poput: Windows, macOS, Linux, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switcha, Xbox One i Xbox Series X/S.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Game Realms (@gamerealms)

 

 MARVEL'S SPIDERMAN 2

Marvelov Spider-Man 2 novi je nastavak prve Spider-Man igre koja je zasluženo dobila preplavljujuće količine pozitivnih reakcija, a novi nastavak biti će dostupan isključivo na konzoli PlayStation 5 tijekom 2023.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marvel Games (@marvelgames)

 

STAR WARS JEDI: SURVIVOR

Ovu akcijsko-avanturističku igru, u kojoj igrač prati naizgled uzaludan pokušaj Cala i njegovog droida BD-1 da zaštite galaksiju od sve većeg mraka, moći ćete igrati od 17. ožujka 2023. na konzolama PlayStation 5, Windows i Xbox Series X/S.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Star Wars (@starwars)

 

Još vijesti