P.S. u Nakon predavanja

Najprljavija mjesta u tvojoj studentskoj sobi: 4 njih na koja ne smiješ zaboraviti tijekom čišćenja

Iako ti se čini da je soba čista, vjerojatno nije jer zaboravljaš na ova prljava mjesta.

20. lipnja 2023 13:03
Prljava studentska soba.

Prljava studentska soba. Foto: Prostock-studio/Shutterstock

Nebitno jesi li u studentskom domu ili u iznajmljenom stanu jer na ova mjesta SVI zaboravimo tijekom čišćenja. Kada ih se i sjetimo, što je poprilično rijetko, većinom budu u užasnom stanju zato na njih više nemojte zaboravljati.

Neka vam uđe u naviku ta mjesta očistiti svaki puta tako da više ne dođe do kaosa na tim područjima, a i prašina vam neće štetiti za zdravlje.

Ispod kreveta

Prašina se, najčešće, obožava „zavlačiti“ ispod kreveta. Zimi je ta situacija još i gora zbog uzastopnog grijanja pa se ispod kreveta prikuplja ogromna količina prašine.

Zato kod svakog čišćenja, usisavanja ili običnog „metenja“ poda, pokupi i to ispod kreveta – ne oduzima puno vremena, a nećeš udisati odvratnu prašinu.

Na visokim ormarićima

U studentskim domovima česti su ormarići koji su gotovo u visini stropa. To često zna biti problem jer se ta skroz gornja polica ne koristi zbog visine, ali se zato gore i nalazi hrpa prašine.

Zato se sjeti, s vremena na vrijeme, pokupiti prašinu i s visokih ormarića iako ih ne koristiš, jer je upravo to jedan od razloga zašto se ona gore nakuplja.

Iza radijatora

Situacija je još i gora ako su u pitanju oni stari i masivni radijatori, kakve smo nekada imali u osnovnoj školi. Ne samo što su užasno teški, a i jako griju, poprilično su nepraktični za čišćenje.

No, u tim situacijama se možeš poslužiti nekim trikovima, poput toga da fenom ispušeš svu prašinu van, bez korištenja vode ili nekih drugih sredstava.

Na tipkovnicama

Tipkovnice na prijenosnim i običnim računalima uvijek su prepune smeća, kao i prašine.

Odvratna je sama činjenica da ih svaki dan dodirujemo rukama kojima diramo sve i svašta. Zato nemoj zaboraviti na tipkovnicu već ju redovito čisti, kao i prostor između tipki.

 

Još vijesti