S.D. u Vijesti

Netflix uveo dodatno plaćanje za dijeljenje računa: Jedan korisnik tvrdi da se već „preselio u Tursku“ kako bi izbjegao ovaj problem

Neki korisnici ove platforme na kreativne načine izbjegavaju nove troškove.

29. svibnja 2023 11:45
Zabrana dijeljenja računa na Netflixu

Zabrana dijeljenja računa na Netflixu Foto: WESLEY FOULDS/Shutterstock

Još prošle godine najavljena su promjene funkcioniranja pretplate za streaming platformu Netflix, o kojima smo pisali već nekoliko puta.

Jedna od vijesti izazvala je posebno burne reakcije, a to je ona o takozvanoj zabrani dijeljenja računa“ van obiteljskog doma, tj. o dodatnom plaćanju usluga za sve one čiji se računi koriste na više lokacija.

Nova će se politika provoditi osiguravanjem da se korisnici prijavljuju na svoje račune koristeći svoj kućni WiFi, jednom svakih 31 dan.

Ako to ne učine, račun će im biti blokiran.

 

 

O promjenama se priča već neko vrijeme, ali su isti postupci nedavno uvedeni i u praksu, na području Ujedinjenog Kraljevstva, 23. svibnja, prenosi the Guardian.

Bez obzira na to, čini se da „metoda suzbijanja dijeljenja zaporki“ možda neće biti toliko pouzdana kao što se tvrtka nadala, s obzirom na to da su korisnici platforme pronašli nekoliko načina na koje mogu zaobići dodatna plaćanja.

Povodom ovih odluka, na platformi Reddit pokrenuta je žustra rasprava.

Mnogi korisnici su ogorčeni i tvrde da više ne koristiti Netflix te da će otkazati svoje preplate.

„Ne koristim ga više pa ću ga otkazati. Mislio sam da je najnoviji Netflixov hit „Beef“ besmislica pa mi je to olakšalo donošenje ove odluke“, zaključio je jedan nezadovoljni korisnik.

Neki su čak odlučili uputiti druge pretplatnike kako da izbjegnu dodatne troškove.

Tako je jedan osoba napisala da se „preselila“ u Tursku kako ne bi morala plaćati više računa jer ove promjene još uvijek nisu implementirane na tom području, tako nagovještavajući da upotrebljavaju usluge VPN-a za promjenu svoje lokacije i korištenje Netflix računa. 

Jedan korisnik smatra da će ova odluka ugroziti poslovanje platforme i znatno smanjti broj korisnika.

 

Comment
by u/cawatrooper from discussion Netflix Announces Plans to Crack Down on Password Sharing [MEGATHREAD].
in netflix

 

„Trenutno imaju previše konkurenata. Oni misle da su PUNO manje zamjenjivi nego što zapravo jesu. Trebali bi raditi na dodavanju značajki kako bi potaknuli ljude da ostanu, a ne da mi daju još jedan razlog da zauvijek otkažu svoju pretplatu“, tvrdi.

Što će točno biti s daljnjim funkcioniranjem platforme tek ćemo vidjeti, ali sigurno je da će, zbog ovih odluka, mnogi korisnici dobro promisliti o tome hoće li produžiti svoju pretplatu ili ne.
 

 

Još vijesti