V.F. u Nakon predavanja

Novi cjenik KGZ-a: Zbog preračunavanja u euro članarina i zakasnina poskupile

Ne zaboravi knjige vratiti na vrijeme!

29. prosinca 2022 11:51
Knjige

Knjige Foto: vagonik via Shutterstock

Vjerujemo da ne učiš često iz literature, a kad kažemo često, zapravo mislimo nikad. I mi preferiramo skripte, ali smo svejedno učlanjeni u Knjižnice grada Zagreba, za svaki slučaj. Vjerojatno i ti knjigu podigneš jednom godišnje i onda ju zaboraviš produžiti pa ti otkaže srce kad vidiš kolika ti je zakasnina.

Razumijemo te.

Zato treba znati da Knjižnice grada Zagreba od Nove godine uvode novi cjenik usluga zbog uvođenja eura kao službene valute. Na svojoj su stranici objavili tablicu s popisom novih cijena.

Za razliku od cijena ZET karata, ove su zaokružene pa su tako neke usluge malo poskupile. Od 1. siječnja 2023. cijena članarine će iznositi sedam eura, a do sada je iznosila 50 kuna što znači da je skuplja za 2,70 kuna.

Osim članarine, poskupjela je i zakasnina po danu i po primjerku koja će od početka nove godine iznositi 0,10 eura, umjesto 0,50 kuna, a uvećana je za 0,25 kuna. Ne čini se puno, ali ipak pripazi da knjigu vratiš na vrijeme.

Izrada nove članske iskaznice će koštati tri eura naspram dosadašnjih 20 kuna, a skuplja je za 2,60 kuna.

Popis starih i novih cijena u knjižnici možete pogledati u tablici.

Novi cjenik KGZ-a Novi cjenik KGZ-a Foto: Screenshot; kgz.hr

vezano Sjećaš li se ovih lektira iz osnovne škole? Laganini Sjećaš li se ovih lektira iz osnovne škole? Riješi kviz i saznaj!

vezano Ted Sams je službeno dobio svoju diplomu! Laganini 78-godišnji maturant: Zbog duga u knjižnici, djedica dobio diplomu tek nakon 60 godina

Još vijesti