M. P. u Nakon predavanja

Tržište rada često od studenata traži praksu koju oni nemaju − na ovome fakultetu tomu su odlučili stati na kraj!

Održana završna konferencija trogodišnjeg projekta

3. ožujka 2023 12:18
Studenti na praksi

Studenti na praksi Foto: Jacob Lund/Shutterstock

Jučer se održala završna konferencija trogodišnjeg projekta „Perpetuum agile“, projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a krajnji cilj je razvoj, unaprjeđenje i provedba stručne prakse. U projektu sudjeluju studijski programi Filozofskog fakulteta u Rijeci   ̶  Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika i Germanistika, stoji na službenim stranicama projekta perpetuumagile.uniri.hr.

Projekt je primarno nastao sa željom za rješavanje problema nedovoljne zastupljenosti stručne prakse u studijskim programima koji nisu prepoznati na tržištu rada. Naime, mnogi poslodavci kao razlog slabijeg zapošljavanja mladih ističu nedostatak praktičnih vještina, a navedenim projektom bi se nedostaci trebali umanjiti, stoji na perpetuumagile.uniri.hr.

Na održanoj konferenciji predstavljeni su rezultati i učinci trogodišnjeg projekta, a spomenulo se i kako je stručna praksa bitna stavka u razvoju samoga sveučilišta. Kako stoji na portalu Novi list, važno je napomenuti da „Perpetuum agile“ ima kumulativni efekt, jer se kroz jedan projekt osnažuju i druge aktivnosti.

Studenti su prepoznali važnost projekta i odazvali se u velikom broju. Iako su bila uključena samo četiri odsjeka, cjelokupna studentska populacija je prošla kroz projekt, a prema tome se može reći da su sva očekivanja i ciljevi projekta ostvareni. Studenti su prošli kroz niz edukacija, stručnih usavršavanja i aktivnosti, a sam projekt završava 09. ožujka ove godine, prenosi novilist.hr.

Još vijesti