S.D. u Nakon predavanja

Ovaj tinejdžer na vrlo kreativan način zarađuje više od 20 dolara u jednom satu

Mladiću je falio džeparac pa ga je odlučio zaraditi na vrlo kreativan način.

22. ožujka 2023 11:44
Puna kasica prasica

Puna kasica prasica Foto: Motortion Films/Shutterstock

Trinaestogodišnji Ben Adler, iz Melbournea u Australiji, zbog svoje dobi nije mogao pronaći posao koji bi obavljao tijekom školskih praznih, ali je osmislio originalnu ideju i sada zarađuje odličan džeparac.

Naime, ljutit zbog toga što nije mogao zaraditi novce pitao je svog djeda postoji li nešto što za njega može učiniti, a da za svoj rad dobije novčanu kompenzaciju.

Tako su zajedno došli do ideje da bi mladić mogao oslikavati kućne brojeve na pločnik ispred dvorišta, kako bi dostavljačima i sličnim uslugama bilo lakše primijetiti iste.

Svako oslikavanje naplaćuje 20 dolara, a najčešće radi oko 20 sati tjedno.Do lokacija dolazi svojim biciklom pa ni na put ne troši svoju zaradu. S obzirom na to da može obaviti i nekoliko poslova u jednom sati, ističe da vrlo dobro zarađuje.

„Oduvijek sam želio imati vlastiti posao jer to rade moji roditelji i mnogi članovi moje obitelji. Ovako štedim za fakultet i auto“, rekao je za 7 News.

Nije samo susjede oduševio njegov inovativni duh i radna etika. Čak je i gradonačelnik Glen Eira, Jim Magee pohvali tinejdžera nakon što mu je Ben oslikao rubnik.

„Došao je na vrijeme, bio je pristojan i ljubazan. Apsolutni je perfekcionist u svom poslu. Zadovoljstvo je poslovati s njim", kazao je gradonačelnik.

 

Još vijesti