S.D. u Nakon predavanja

Ovo su kandidati za nagradu Komunikatora godine: jedan od njih vam je pomogao na ispitu iz matematike

Tko je vaš favorit?

17. travnja 2023 11:38
A najbolji komunikatori u prošloj godini su...

A najbolji komunikatori u prošloj godini su... Foto: Zamurovic Brothers/Shutterstock

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) objavila je listu pojedinaca koji se natječu za titulu Komunikatora godine za 2022. godinu. Članovi ove udruge i žirija ovogodišnjeg 16. Grand PRix-a, za ovu su nagradu odabrali pet kandidata: prof. dr. sc. Goran Bandov, Anica Djamić, Bojan Hajdin, dr. Hrvoje Handl i Toni Milun.

Udruga ističe da je Grand PRix osmišljen u svrhu priznanja izvrsnost u području odnosa s javnošću, a nagrade za uspješnost dijeli od 2007. godine. U kategoriji Komunikator godine natječu se profesionalci koji su se posebno isticali po svojoj javnoj komunikaciji u 2022., a nisu stručnjaci odnosa s javnošću.

Toni Milun

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Toni Milun (@tonimilun.hr)


Srednjoškolcima i studentima vjerojatno je najpoznatiji od svih kandidata. Posebno je istaknut, od strane udruge, zbog svog komuniciranja o ulasku u Euro zonu i pojedinostima inflacije, a njegov naum jačanja financijske pismenosti u Hrvatskoj pokazao se i više nego uspješnim.

„Zahvaljujući svojem pristupu kompleksnim temama poput izračuna poreza, mirovina, bruto/neto plaće, investicijskim fondovima ili obveznicama, postao je svojevrstan ambasador nizu organizacija i tvrtki koje rade na jačanju financijske pismenosti, što mu je omogućilo i veći doseg poruka prema svim ciljanim publikama“, tvrde iz HUOJ.

Dr. Hrvoje Handl

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Psihološka potpora (@pp.efzg)

 

Među kandidatima se našao i voditelj Dnevne bolnice za poremećaje prehrane na Klinici za psihijatriju Sveti Ivan Zagreb. Zbog svoje otvorene komunikacije o temema, o kojima ne pričaju mnogi, također zauzima mjestona ovoj listi. Tijekom 2022. godine javno je govorio o poremećajima u prehrani, digitalnoj demenciji, anksioznost i suicidalnosti, a izdvojio se i svojim projektom „Remek-tijelo“, koji je namijenjen educiranju tinejdžera o poremećajima u prehrani.

Bojan Hajdin

Bojan Hajdin Bojan Hajdin Foto: Bojan Hajdin/Facebook

Predsjednik Udruga paraplegičara i tetraplegičara na popis kandidata smjestio se zbog svog angažmana u pokretanju kampanje pod nazivom "Odmor bez barijera za osobe u invalidskim kolicima" čiji je cilj bio prikupiti sredstva za projekt prilagodbe turističke destinacije u kojoj bi osobe s invaliditetom mogle neometano uživati. Njegovi istupi u medijima potaknuti su borbom za prava osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, a često naglašava probleme s kojima se navedene skupine susreću u svakodnevnom životu.

Anica Djamić

Anica Djamić Anica Djamić Foto: Dnevnik/Screenshot

Na poziciju veleposlanice u Ukrajini postavljena je 2019. godine, a od tada je postala jedna od ključnih informatora o ratnim zbivanjima na tom području. Od početka rata odbijala je napustiti Ukrajinu, a svojom dostupnošću medijima i smirenim pristupom zaslužila je kandidaturu.

„Svojim stavom o ostanku u Kijevu dok je tamo i posljednji građanin RH, pokazala kako su komunikacija i poruka puno više od izjave i izgovorene riječi“, naglasili su iz Udruge.

Prof.dr.sc. Goran Bandov

Goran Bandov Goran Bandov Foto: Dnevnik/Screenshot

Vanjski član Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog Sabora, stručnjak je u analiziranju međunarodnih odnosa i diplomacije, a jednostavim i jasnim jezikom javnost približava ovim kompleksnim temama. Njegove kvalitete posebno su bile naglašene u kontekstu komentiranja sigurnosnih prijetnji do kojih je doveo rat u Ukrajini.

Proglašenje dobitnika, ove prestižne nagrade, održat će se u četvrtak, 4. svibnja 2023. godine.

 

 

Još vijesti