Ashley Graham

Ashley Graham službeno je proglašena najseksipilnijom ženom svijeta.

Kako to utječe na stav javnosti i standard ljepote te na sami body positivity pokret?

Manekenka je krasila naslovnicu Maxima u golišavom donjem rublju i odgovarajućem rebrastom ogrtaču, zauzevši prvo mjesto na ljestvici „Hot 100“ časopisa za izdanje za svibanj/lipanj 2023.

Tijekom svoje karijere, mama troje djece postala je bitna aktivistička ikona za body positivity pokret koji promiče pozitivan stav prema vlastitom tijelu bez obzira na veličinu i izgled istog.

U posljednjih nekoliko godina, pojavila se na naslovnicama mnogih magazina i drugih publikacija, uključujući Vogue, Glamour, Elle UK, Style Magazine, Harper's Bazaar i Sports Illustrated.

Osim manekenstva, Graham je također pokrenula vlastiti podcast pod nazivom Pretty Big Deal, gdje poziva istaknute goste u emisiju da razgovaraju o svojim karijerama i uspjehu.

Iako je ovo sigurno lijep kompliment za manekenku, teško je ne zapitati se kako će on utjecati na mlađe generacije i budućnost postavljanja standarda ljepote.

Ovim naslovom i cijelom svojom karijerom, Ashley nije dobila samo pohvalu za svoj izgled već je pomogla mnogim mladim djevojkama i dječacima koji se ne osjećaju prihvaćeno od strane društvenih normi ljepote.

Iako i dalje možete vidjeti jezive komentare ispod njenih objava i objavama drugih plus size modela i javnih osoba koje imaju sličnu figuru kao Ashley, puno ćete ih više vidjeti kod drugih aktivista koji sudjeluju u ovom pokretu. Zašto je tako?

 

@livsliving BODY POSITIVITY XOXO #bodypositivity #iloveyoubellyboo #mentalhealth ♬ original sound - Livsliving

 

Ashley nije vitka, ali i dalje ima tijelo koje spada u okvir onoga što društvo smatra prihatljivim, a to je figura pjesčanog sata. Njeni istupi u javnosti definitivno koriste ovom pokretu, ali važno je razumijeti da je njen fizički izgled i dalje dosta nedostižan za mnoge koji nemaju takve proporcije.

Mnogi mediji i Influenceri ovaj pokret smatraju neetičkim, ali bitno je shvatit da on ne promiče nezdravi stil života već ljubav prema tijelu u kojem se trenutno nalazimo, bez obzira na njegove „mane“ ili „nedostatke“.

 

@arianagrande

♬ original sound - arianagrande

 

Bez obzira imamo li „viška“ ili „manjka“, naše tijelo je tu da ga volimo te pazimo na njega, a to ne uključuje samo fizičko već i mentalno zdravlje zbog čega je ovaj pokret toliko važan za sve one koji se osjećaju kao da ne ispunjavaju očekivanja okoline.

Ne postoji samo jedan izgled zdravog i lijepog tijela te ih kao takve treba i prihvatiti.

 

Ashley Graham Najseksi žena svijeta Hot 100 maxime body positivity pls size model standard ljepote

Još vijesti