L.B. u Nakon predavanja

Djevojka živi u 9 kvadrata koje plaća 600 eura: Pogledajte kako izgleda 'simpatični' stan

Pogled na Eiffelov toranj neće biti jeftin, čak i ako ga ne vidite kroz krošnje.

5. srpnja 2022 13:36
Devet kvadrata stana u Parizu...

Devet kvadrata stana u Parizu... Foto: screenshot via TikTok@shump

Da od sindroma skupih nekretnina, kako za prodaju tako i za najam, pate sve veće gradske prijestolnice, dokazuju brojne snimke i tekstovi objavljeni na društvenim mrežama i u medijima.

vezano Cijene najma privatno smještaja nikad nisu bile više... Nakon predavanja 7 kvadrata sobička za 150 eura? Studenti u šoku: 'Cijene rastu iz tjedna u tjedan'

I dok domaći studenti muku muče zbog sve manje ponude stanova za dugoročni najam koji si mogu priuštiti, nije mnogo drugačije ni u drugim europskim gradovima.

9 kvadrata za 600 eura

Pariz – grad ljubavi. No, od ljubavi se ne živi pa će vam za stanovanje ovdje trebati poprilična svota novca. Kako pokazuje djevojka koja u ovom gradu radi kao au-pair (čuva djecu), njen je simpatični stan zapravo jedna prostorija, veličine devet kvadrata, u kojoj ima sve potrebno za život. No, svakako nije mjesto u kojemu bi se oni klaustrofobični osjećali dobro.

 

@shump_ it’s small but i LOVE it #parisliving #apartmenttour #apartmenttourparis #paris ♬ As It Was - Harry Styles

 

Njen video pregledan je više od tri milijuna puta, a ne čudi ni zašto. Osim što je potrebno biti majstor organizacije i minimalist što se osobnih stvari tiče, ovakva soba u Parizu koštat će vas između 600 i 700 eura pa je potrebno biti i vrijedan ili pak čarobnjak kako bi se ovaj novac "iščarobirao" svakog mjeseca, uz ostatak za druge životne potrepštine i malene luksuze poput odlaska u restorane, muzeje, buvljake ili kafiće kojima ovaj grad obiluje.

"Neke zatvorske sobe su veće od ovoga"

U komentarima je mnogo onih koji ovaj smještaj uspoređuju sa zatvorskim ćelijama (koje su, kako neki tvrde, prostranije od ovoga) i onih koji bi radije odabrali život na periferiji i "usred ničega" nego plaćali toliki najam za devet kvadrata stambenog prostora.

vezano Cijene najma stanova velikom su broju studenata nedostižne... Nakon predavanja Za 20 kvadrata 500 eura mjesečno: Studenti kao nikad prije hrle u domove – podstanarstvo sve skuplje

Ima i onih koji ne vide ništa problematično u stanu, dapače, simpatičan im je i na oko ugodan, uz napomenu da je cijena niža nego za sličan smještaj u, primjerice, Londonu.

Još vijesti