L.B. u Nakon predavanja

Položio ispit iz 13. puta: 'Ne može me profesor srušiti, koliko puta ja mogu izaći'

Unatoč lošoj reputaciji ovog broja, čini se da je 13. izlazak ovom studentu ipak donio sreću.

28. lipnja 2022 13:46
Položio je ispit, iako mu je trebalo 13 izlazaka...

Položio je ispit, iako mu je trebalo 13 izlazaka... Foto: golubovystock via Shutterstock

I dok neki njeguju onu politiku da "nisi pravi student dok ne padneš na ispitu", drugima je pak egzotika na ispit izaći dva ili više puta.

vezano Slika nije pronađena Vodič za brucoše Tko nije pao ispit taj kao da nije studirao: 7 znakova koji pokazuju da si 'pravi' student

Unatoč najboljim namjerama i trudu, ponekad je ipak teško ili gotovo nemoguće položiti poneki ispit iz prve – što zbog gradiva, što zbog profesora, a što zbog drugih okolnosti koje nam je idu u prilog.

Nakon osam padova – gubite pravo studiranja. Ili?

Iako Pravilnik o studiranju na Sveučilištu u Zagrebu navodi da se pravo studiranja gubi nakon što osmi put padnete neki ispit, svi znaju da se zabilježeni pokušaji često razlikuju od onih nezabilježenih, tj. prijavljenih.

Ponekad će profesor "progledati kroz prste" pa nas u slučaju negatvine ocjene na usmenom samo uputiti na sljedeći rok, bez suvišne birokracije i prijava.

vezano Slika nije pronađena Laganini 'Ako ću već pasti, bar da budem lijepa': Studenti s najvećih hrvatskih sveučilišta savjetuju kako pasti ispit SA STILOM

Čini se da se ovo dogodilo i studentu koji je "kobni" ispit položio tek iz trinaestog puta. "Položio sam ispit nakon što sam ga pao 13 puta. Ne može mene profesor srušiti, koliko ja puta mogu izaći. Idemo!", napisao je iskreno na popularnoj stranici Ispovesti.

Nije usamljen kad je ovaj broj izlazaka na ispit u pitanju

Sudeći po komentarima, student je daleko od usamljenoga, kad je ovakvo iskustvo u pitanju. Njegova je ispovijest izazvala mnogo komentara podrške i onih koji tvrde da su doživjeli jednako tijekom svojih studentskih dana.

"Tako je, to je pravi student i da stvar bude na neki način bolja sutra će te bolje pamtiti taj profesor nego ostali. Ja sam kod profesorice kod koje je bilo 3 pokušaja usmeni, pa me iz jednog predmeta vratila na pismeni ponovo, pa ponovo izlazila na usmene. Na kraju me nagovori kod nje da uzmem diplomski i super sam prošla, a komentari ostalih sa godine su bili ti nisi normalna gdje ćeš kod nje?!", prisjetila se jedna čitateljica.

vezano Slika nije pronađena Laganini 'Sva pitanja su bila iz fusnota': Najgluplje izlike zašto si pao k'o kruška na ispitu

"I ja sam jedan ispit položila iz 13. puta, bila sam uporna i položila. Čestitam ti!", napisala je ova pratiteljica stranice.

"E, sad možeš sve u životu. Pobijedio si sebe. Samo naprijed, nema stajanja", čestitali su studentu u komentarima.

A koliko je najviše vama puta trebalo da položite neki ispit?

Još vijesti